Operaatio Lumihiutale päivystää liikenteessä joulun ajan

19.12.2015 klo 22:07 Kotimaa KD Lehti

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale alkoi tänään lauantaina 19. joulukuuta. Tiepalvelumiesten tehostettu valmius jatkuu 3. tammikuuta saakka.

Operaatio Lumihiutale starttasi 47. kertaa. Tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita tästä päivästä lähtien 3. tammikuuta asti.

Tyypillisiä tilanteita ovat autojen käynnistysvaikeudet, polttoaineen loppuminen ja rengasrikot. Operaatio Lumihiutale jatkuu 3. tammikuuta asti.

Tehostettu päivystys järjestetään, koska joululiikenteen aikaan tiellä liikkujia on paljon ja kelit voivat olla arvaamattomat.

Autoliitto neuvoo, että auton vara-avainta kannattaa kuljettaa joulumatkalla mukana.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa, että matkatavaroita pakattaessa ja purettaessa auton avaimet saattavat jäädä sisälle, kun ovet menevät lukkoon.

Hän varoittaa myös jättämästä vara-avaimia autoon edes lyhyeksi tauoksi, jos autossa on niin sanottu avaimeton lukitus.

– Järjestelmä saattaa tunnistaa avaimen, ja ohikulkijalla on mahdollisuus avata ovi tarttumalla kahvaan.

Autoliiton operaatio Lumihiutale starttasi lauantaina. Sen aikana tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa siltä varalta, että tiellä tarvitaan apua.

Tyypillisiä tilanteita ovat autojen käynnistysvaikeudet, polttoaineen loppuminen ja rengasrikot. Operaatio Lumihiutale jatkuu 3. tammikuuta asti.

 

Ylös