Sari Tanus päivysti Pelastusarmeijan joulupadalla

23.12.2015 klo 18:13 Kotimaa Kristiina Kunnas

Tampereen rautatieaseman joulupadalla päivysti jouluaatonaattona tuttu kasvo, Kristillisdemokraattien kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus. – Olen sydämeltäni pelastusarmeijalainen, Tanus sanoo.

Pelastusarmeijan joulupadat ovat tuoneet soppaa ja saippuaa vähävaraisille jo vuosikymmenten ajan.

Pelastusarmeija auttoi tänäkin jouluna taloudellisessa ahdingossa olevia lapsiperheitä jakamalla ostokortteja K-kauppoihin. Lisäksi apua tarjottiin yksin asuville vähävaraisille ja eläkeläisille.

Ympäri Suomen jaettiin myös tuhansia Pelastuspakkauksia. Perinteiset joulupadat ilmestyvät katukuvaan 15. joulukuuta. Joulupataan saattoi jälleen lahjoittaa rahaa, vaatteita ja lasten leluja.

Pirkanmaan kristillisdemokraattinen kansanedustaja Sari Tanus päivysti puolenpäivän maissa aatonaattona Tampereen rautatieaseman joulupadan äärellä.

– Joulupata on minulle tärkeä paikka. Olen sydämeltäni pelastusarmeijalainen, Tanus toteaa. Hän tapasi padalla lukuisia kaupunkilaisia.

– Auttaminen on lähellä sydäntäni.

Yli satavuotias keräys on tärkeä osa suomalaista jouluperinnettä. Antamisen ja auttamisen aate elää vahvana. Viime vuosina perinteeksi on muodostunut myös Joulupadan nettikeräys, joka alkoi vuonna 1998.

Pelastusarmeijan jakama Pelastuspakkaus sisältää valikoiman Pirkka-tuotteita: shampoon ja hammasharjan sekä elintarvikkeita, joita on helppo säilyttää ja käyttää. Pelastusarmeijan viestintäpäällikkö Eija Kornilow kertoo, että joulun ajan pakettien antamisessa järjestöllä on pitkät perinteet:

– Olemme jakaneet hygieniatarvikkeita ja ruokaa joulun alla jo 109 vuoden ajan. 1980-luvulla oli tapana antaa saippuaa, kuivattuja luumuja ja riisiä. Lupauksemme ‘soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa’ on edelleen ajankohtainen, vaikka maailma on muuttunut. Perustarpeet ovat säilyneet samoina sukupolvelta toiselle ja köyhyys koskettaa yhä useampaa ihmistä.

Haluatko auttaa?

www.joulupata.fi -osoitteessa voi antaa rahalahjoituksia koko joulukuun ajan, 1.12–31.12.2015. Sivustolla mahdollisuutena jälleen oman nettipadan perustaminen.
Tekstiviestilahjoitukset: lähetä viesti PATA tai PATA20 numeroon 16499 (10 € tai 20 € lahjoitus).

 

Ylös