Antero Laukkanen – Eduskunnan työtahti yllätti sittenkin

29.12.2015 klo 12:00 Politiikka Kristiina Kunnas

– On tämä syksy ollut paljon kiireisempi kuin etukäteen luulin, Antero Laukkanen huokaisee.

Kristillisdemokraattien tuoreen kansanedustajan Antero Laukkasen ensimmäinen syksy on mennyt sopeutumiseen ja uuden ammatin opiskeluun.

Eteen tuli paljon myös sellaisia tehtäviä, joihin jouduin, vaikken ollut niin suunnitellut.

– Kävi niin, että eteen tuli paljon myös sellaisia tehtäviä, joihin jouduin, vaikken ollut niin suunnitellut. Joten odotuksiani kiireisempää on ollut, Laukkanen myöntää.

Yhdentoista tunnin työpäivät ovat täysin normaaleja. Laukkanen on liittynyt Kiinan ystävyysryhmään, ja aloittanut kiinan kielen opiskelun. Hän kuuluu myös eduskunnan ihmisoikeusryhmään. Erityisen lähellä sydäntä on Israel-ystävyysryhmä. Näiden lisäksi hän kuuluu eduskunnan muistiryhmään, Arkadia-seuraan sekä parlamentaariseen itsehallintotyöryhmään. Hän toimii eduskunnan raamatturyhmän puheenjohtajana.

– Se on erittäin mukava tehtävä. Järjestimme eduskunnan perinteisen joululaulutilaisuuden ja pikkuparlamentin ravintola täyttyi laulajista. Eläkkeelle lähtevä pääsihteeri Seppo Tiitinen piti puheen. Hän muistutti puheessaan, että eduskunnan joulu alkaa siitä, kun laulut kaikuvat raamatturyhmän joululaulutilaisuudessa.

Antero Laukkanen osallistui syksyn viimeisenä työpäivänään vierailulle säilöönottokeskukseen Helsingin Metsälässä sekä alaikäisten turvapaikanhakijoiden perhekotiin Espoossa.
Kuuntele Antero Laukkasen haastattelu KD-Kompassissa, Radio Dei, ti 29.12. klo 17.50.
Ylös