Joulua juhli pääkaupunkiseudun kirkoissa 316 000 ihmistä

1.1.2016 klo 08:14 Kotimaa KD Lehti

Joulunaika täytti kirkot Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelis-luterilaisten seurakuntien joulutapahtumissa, joissa käytiin viime vuotta enemmän.

Joulun alkuperäinen sanoma kiinnostaa suomalaisia vuodesta toiseen. Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelis-luterilaisten seurakuntien joulutapahtumissa kuten hartauksissa, Kauneimmissa joululauluissa ja kirkkokonserteissa kävi yhteensä lähes 316 000 henkeä.

Joulunajan kolme suosituinta kirkkoreissua ovat perinteisesti olleet ensimmäisen adventin Hoosianna-kirkot, kolmannen adventtisunnuntain Kauneimmat joululaulut sekä ykkösenä tietysti jouluaaton hartaudet.

Kirkoissa juhlineita oli tänä vuonna myös runsaammin. Espoon kävijämäärissä kasvua oli peräti 16 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Helsingissäkin joulupyhien osalta osallistujia oli liki 14 prosenttia enemmän.

Joulunajan kolme suosituinta kirkkoreissua ovat perinteisesti olleet ensimmäisen adventin Hoosianna-kirkot, kolmannen adventtisunnuntain Kauneimmat joululaulut sekä ykkösenä tietysti jouluaaton hartaudet. Näin oli tänäkin vuonna.

Pelkästään jouluaattona pääkaupunkiseudun seurakunnat järjestivät lähes 200 jouluhartautta ja jouluyön jumalanpalvelusta. Kotikaupunginosan tutun kirkon lisäksi hautausmaiden hartaushetket vetivät väkeä.

316 000 joulun juhlijan lisäksi useat tuhannet hiljentyivät joulutunnelmiin seurakuntien työntekijöiden kanssa koulujen ja palvelutalojen hartauksissa tai ravintoloiden ja ostareiden lauluhetkissä. Tilastoissa eivät ole mukana myöskään kirkoilla järjestetyt joulumyyjäiset, adventinajan pihatapahtumat tai normaalin viikkotoiminnan kuten kerhojen omat juhlat.

Kävijätiedot kerättiin alkaen ensimmäisestä adventista eli tänä vuonna 29.11. ja päättyen tapaninpäivään 26.12.

Kirkoissa joulua vietetään loppiaiseen 6. tammikuuta saakka, jolloin vielä ehtii laulamaan esimerkiksi sesongin viimeisiä Kauneimpia joululauluja.

 

Ylös