Suomen ja Venäjän sisäministerit aikovat tapaamisessaan keskustella laittomasta maahanmuutosta

17.1.2016 klo 08:37 Politiikka KD Lehti

Sisäministeriö valmistelee sisäministeri Petteri Orpon ja Venäjän sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin tapaamista.

Sisäministereiden on tarkoitus tavata Helsingissä alkuvuodesta. Tapaamisen aiheena on laittomaan maahanmuuttoon liittyvän yhteistyön tiivistäminen. Sisäministeriön mielestä on tärkeää seurata muuttoliikettä kaikilla EU:n ulkorajoilla.

Vuoden 2015 aikana Lapin rajavartioston rajanylityspaikoilla haki turvapaikkaa yhteensä lähes  700 henkilöä. Alkuvuonna 2016 turvapaikkaa on hakenut runsaat 200 henkilöä.

Turvapaikanhakijoiden joukossa on sekä Venäjällä pitkään asuneita että Venäjää kauttakulkualueena käyttäneitä siirtolaisia. Loppuvuoden 2015 aikana Venäjältä Suomeen tulleille turvapaikanhakijoille on tehty pääosin kielteisiä päätöksiä. Kielteisen päätöksen on saanut yli 90 prosenttia hakijoista.

Ylös