Helsingin Avoimessa yliopistossa ennätysmäärä suorituksia

18.1.2016 klo 10:35 Kotimaa KD Lehti

– 100 000 opintopisteen raja meni rikki ensimmäistä kertaa Avoimen yliopiston historiassa, kertoo hallintopäällikkö Jukka Finska.

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opiskelijat ovat tehneet ennätysmäärän suorituksia vuonna 2015.

– 100 000 opintopisteen raja meni rikki ensimmäistä kertaa, kertoo Avoimen yliopiston hallintopäällikkö Jukka Finska.

Avoimen yliopiston opintosuoritusten määrä on yksi kriteeri, jonka perusteella opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa yliopistoja.

Suorituksia on kirjattu 18. tammikuuta mennessä 101 431 opintopistettä. Määrä saattaa vielä nousta, sillä lopulliset tilastot valmistuvat vasta helmikuussa. Opiskelijoita oli yhteensä yli 20 000.

Vuonna 2014 opiskelijoita oli 18 951 ja he suorittivat 97 368 opintopistettä.

Opintoja suorittivat enemmän sekä yliopiston tutkinto-opiskelijat että muut Avoimen yliopiston opiskelijat. Kaikki Avoimen yliopiston opintosuoritukset kirjataan opintorekisteriin ja ne voi liittää tutkintoon, jos on myöhemmin yliopistossa tutkinto-opiskelijana. Avoimen yliopiston opintosuoritusten määrä on yksi kriteeri, jonka perusteella opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa yliopistoja.

– Avoimessa avataan niitä opintoja, joille on tarvetta, ja toteutetaan opetus niin hyvin kuin mahdollista. Meillä opiskelija on ollut keskiössä jo pitkään, Avoimen yliopiston johtaja Jaakko Kurhila toteaa.

Avoimen yliopiston kevään opinnot ovat parhaillaan alkamassa ja mukaan ehtii vielä. Ennakkotiedot kesäopinnoista julkaistaan helmikuussa ja vahvistetut tiedot maaliskuun puolivälissä.

Ylös