KD-valmennuspäivä harvinaisessa paikassa – Suomen ainoassa kristillisessä nuorisolukiossa Toivonlinnassa

13.2.2016 klo 05:00 Kotimaa KD Lehti

Kristillisdemokraattien koulutuskiertue jatkaa lauantaina 13. helmikuuta Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen. Porissa kokoonnutaan kaupungintalolla, mutta Piikkiössä koulutuspaikkana on Suomen ainoa kristillinen nuorisolukio Toivonlinna.

Satumaisen kuusimetsän katveessa, jylhien kallioiden kainalossa meren rannalla sijaitseva Suomen kristillinen yhteiskoulu on paitsi kristillinen peruskoulu, myös Suomen ainoa kristillinen nuorisolukio. Koulu palvelee koko Suomea, sillä yläasteikäiset ja lukiolaiset voivat halutessaan asua koulun asuntolassa.

Kristillisdemokraattien koulutuskiertue kulkee läpi Suomen kevättalven aikana. Varsinais-Suomen valmennuspäivä järjestetään Toivonlinnassa kristillisessä lukiossa. Espoolainen kansanedustaja Antero Laukkanen, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies sekä eduskuntaryhmän pääsihteeri Merja Eräpolku ovat päävastuussa kouluttajina.

– Kampuksella vallitsee erityisen hieno nuorten hengellistä kasvua tukeva ilmapiiri. Moni nuori löytää täältä uudet eväät uskoon, opiskeluun, sekä liikunnan ja musiikin harrastamiseen. Koulun ja asuntolan henkilökunta on asialleen omistautunutta ja heillä on paljon kokemusta erilaisten nuorten kohtaamisessa. Koulu ja kampus ovat todella kansainvälisiä, täällä puhutaan noin kahtakymmentä kieltä, mutta rakastava kristillisyys on kaiken ytimessä, kertoo koulun rehtori Marle Himberg.

Koulun kehittäjillä on mielessään innovatiivinen oppimiskylä, jossa eri-ikäiset voivat jakaa kokemuksiaan ja oppia myös toinen toisiltaan.

Suomen Adventtikirkko perusti lähetysopiston Toivonlinnaan jo vuonna 1932. Nyt koululla on ollut jo vuosia sekä peruskoulu että lukio. Oppilaita on noin 170; heille opetus ja kouluateriat ovat ilmaisia. Maksua peritään vain asuntolassa täysihoidolla asumisesta. Lukiossa asuvat voivat anoa KELAlta tukea asumiseen.

– Koulun ruokalassa valmistetaan vain kasvis- ja kalaruokia, johon meidänkin lapsemme ovat sopeutuneet hyvin. Tarkoitus on kehittää yhä herkullisempia ruokia ja tehdä terveellisestä yhä houkuttelevampaa, kertoo Jaana Shelby, viiden Toivonlinnan oppilaan äiti, ja Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien piirisihteeri.

Koulun toisen asuntolarakennuksen yläkertaan on kevään aikana tulossa vanhusten palveluasumista. Koulun kehittäjillä on mielessään innovatiivinen oppimiskylä, jossa eri-ikäiset voivat jakaa kokemuksiaan ja oppia myös toinen toisiltaan.

– Meren ranta ja kampuksen perinteikäs omenapuutarha ovat otollisia luomaan viihtyvyyttä. Koulu panostaa kasvinviljelyyn ja omenapuutarhan hyödyntämiseen yhteistyössä naapurissa sijaitsevan Luonnonvarakeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Olemme mukana LUVA:n puutarhakasvien geenivarantohankkeessa, Shelby kertoo.

Koulun kampus toimii myös majoitus- ja kokouspaikkana ja SKYK toivottaa erilaiset kristilliset järjestöt tervetulleiksi järjestämään leirejään ja seminaarejaan Toivonlinnassa, koulussa meren rannalla.

 

 

Ylös