KD-valmennuspäivä Satakunnassa – ”Taitetusta indeksistä luovuttava”

17.2.2016 klo 07:42 Politiikka KD Lehti

– KD:n tavoitteena on edelleen taitetusta indeksistä luopuminen, vakuutti varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Tanus Satakunnan KD-valmennuspäivässä.

Kristillisdemokraattien Satakunnan piirin vastuunkantajat olivat koolla koulutustapahtumassa Porin kaupungintalolla. Päivä oli osa puolueen koko Suomeen ulottuvaa valmennuskiertuetta.

KD vastusti aikoinaan miltei ainoana puolueena taitetun indeksin käyttöönottoa.

Tilaisuudessa alustanut kansanedustaja Sari Tanus vastasi hänelle esitettyyn kysymykseen eläkkeiden niin sanotusta taitetusta indeksistä. Taitettu indeksi tarkoittaa sitä, että eläkkeiden kehitys ei noudata yleistä palkkatason kehitystä, vaan huomioi myös elinkustannusten muutoksen. Silloin kun palkkaindeksi nousee nopeammin kuin elinkustannusindeksi, jää eläkkeiden kehitys jälkeen palkkojen yleisestä kehityksestä.

KD vastusti aikoinaan miltei ainoana puolueena taitetun indeksin käyttöönottoa. Kansanedustaja Tanus vakuutti, että puolueen kanta ei ole asiassa muuttunut ja taitetusta indeksistä luopuminen on edelleen tavoitteena.

– KD on käynnistämässä eritystä senioriohjelmaa arvokkaan vanhuuden turvaamiseksi jokaiselle kansalaiselle varallisuuteen ja yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta, Sari Tanus muistutti.

Satakunnan Kristillisdemokraattien kuntapäättäjiä ja aktiiveja oli koolla nelisenkymmentä.

Valmennuspäivän kouluttajina olivat kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sari Tanuksen ohella viime kauden kansanedustaja ja KD:n 2. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi sekä puoluevaltuuston puheenjohtaja, Siikaisten hallintopäällikkö Aki Ruotsala. Mediaan pääsemisestä vinkkejä antoi KD-lehden toimituspäällikkö Kristiina Kunnas. Hän myös jakoi porukan ryhmiin synnyttämään tiedotteita tai uutisia.

– Olen ollut liian itsekriittinen ja siksi tiedotteet ovat yleensä jääneet lähettämättä, tunnusti yksi osallistuja.

Ylös