Kokoomus kannatti yksimielisesti avioliittolain liitännäislakeja

17.2.2016 klo 14:40 Kotimaa Esa Erävalo

Sukupuolineutraalin avioliittolain edellyttämät muutokset kuuteen liitännäislakiin hyväksyttiin tänään äänin 106-42. KD oli yksimielisesti vastaan, mutta Kokoomus, Vihreät, Vasemmistoliitto ja Rkp yksimielisesti puolesta.

Äänestyksessä huomio kiinnittyi siihen, että perinteistä avioliittokäsitystä puolusti vain KD-ryhmä yksimielisesti. Keskustan kansanedustajien äänet jakautuivat 22 liitännäislakien puolesta, 12 vastaan. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä äänesti puolesta. Perussuomalaisten äänestyskäyttäytymisessä ihmetytti, että kaikki perussuomalaisten ministerit olivat poissa äänestyksestä. Perussuomalaisista kansanedustajista kolme äänesti liitännäislakien puolesta, 24 vastaan.

Päivi Räsänen (kd) ilmaisi KD:n pettymyksen siitä, että liitännäislakien käsittelyssä ei odotettu eduskuntaan tulossa olevaa ”Aito avioliitto” -kansalaisaloitetta ja sen käsittelyä.

Sosialidemokraateista löytyi 25 liitännäislakien puolesta äänestänyttä kohden yksi, Harry Wallin, joka äänesti liitännäislakeja vastaan.

https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut/aanestys.aspx?aanestysnro=1&istuntonro=9&vuosi=2016

 

Ylös