Loukkaantuiko Sipilä Essayahille turhaan?

18.2.2016 klo 13:04 Kotimaa Esa Erävalo

Viime viikon tiistaina käytiin eduskunnassa vilkas keskustelu keskeisimmistä eduskunnalle annettavista esityksistä. KD:n ryhmäpuheenvuorossa puheenjohtaja Sari Essayah arvosteli hallituksen sote-ratkaisua ja kutsui sitä mm. hallituksen ”kyhäelmäksi”.

Essayah totesi puheessaan, että ”tarvitsemme uudistusta, jolla turvataan kattavat ja yhdenmukaiset sosiaali- ja terveyspalvelut koko maassa. Uudistus olisi pitänyt toteuttaa niin, että olisi etsitty optimaalinen malli sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseksi ja tuottamiseksi. Sen sijaan hallituspuolueet halusivat luoda sekavan maakuntamallin, johon nyt yritetään keinotekoisesti yhdistää sote-palvelut. Vielä ei ole myöhäistä ottaa järki käteen ja muokata mallia asiantuntijoiden esittämään suuntaan.”

Pääministeri Sipilä ei pitänyt kuulemastaan. Hänen mukaansa ilmaisu kyhäelmä oli ”loukkaava ilmaisu sille työlle, mitä jatketaan edelliseltä kaudelta”.

Media ei säästellyt sanojaan kommentoidessaan uutta käännettä sote-sotkussa

Tällä viikolla hallituksen sote-ratkaisun ongelmat ovat nousseet vahvasti esiin. Hallituksen kaavailema 18 maakunnan ja 15 sote-alueen malli ei yksinkertaisesti toimi vaan mallia joudutaan rukkaamaan. Media ei säästellyt sanojaan kommentoidessaan uutta käännettä sote-sotkussa:

”Marraskuinen päätös oli kompromissien kompromissi. Varsinainen häkkyrä.”  Yle 16.2.

”Poliittisen farssin mittasuhteet saanut sote-soppa näyttää jälleen kiehuvan.” MTV 17.2.

”Valittu malli ei toimi. Hätäpäissä rustattua 18 maakunnan ja 15 sotealueen häkkyrää viilataan nyt uusiksi kiireellä” HS 18.2.

Ylös