”Seurakuntia kohdeltava tasa-arvoisesti”

18.2.2016 klo 07:55 Politiikka KD Lehti

Tällä hetkellä seurakuntia, jotka ovat rekisteröity yhdistyksiksi, kohdellaan eri tavalla kun seurakuntia, jotka ovat rekisteröity uskonnollisiksi yhdyskunniksi. Se on Kristillisdemokraattien Peter Östmanin ja Antero Laukkasen mielestä väärin.

Kansanedustaja Peter Östman edellyttää, että hallitus korjaa palkkatuen myöntämiseen liittyvää ohjeistusta niin, että erilaisia seurakuntia kohdellaan tasa-arvoisesti.

Tällä hetkellä seurakuntia, jotka ovat rekisteröity yhdistyksiksi, kohdellaan eri tavalla kun seurakuntia, jotka ovat rekisteröity uskonnollisiksi yhdyskunniksi. Seurakunnat jotka toimivat yhdistyspohjalta voivat saada palkkatukea mutta rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta ei voi sitä saada.

Kansanedustaja Peter Östman edellyttää, että hallitus korjaa palkkatuen myöntämiseen liittyvää ohjeistusta.

Toiminnallisesti seurakunta, joka toimii rekisteröitynä uskonnollisena yhdyskuntana, ei juuri eroa seurakunnasta, joka toimii rekisteröitynä yhdistyksenä.

– Erilaisia seurakuntia kohdellaan eri tavoin vain siksi, että laissa ja ministeriön ohjeistuksessa on jätetty huomioimatta, että useat kirkon ulkopuoliset seurakunnat ovat nykyään rekisteröity uskonnollisiksi yhdyskunniksi, sanoo Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman.

Östman muistuttaa, että pienet seurakunnat tekevät tärkeää yhteiskunnallista työtä kuten sosiaalista auttamistyötä, vähävaraisten tukemista, nuorisotyötä ja palkkaavat palkkatuen turvin pitkäaikaistyöttömiä seurakunnan tekemään sosiaaliseen työhön.

Kansanedustaja Peter Östman jätti asiasta tänään kirjallisen kysymyksen hallitukselle, yhdessä kansanedustaja Antero Laukkasen kanssa.

Ylös