Sari Essayah KD-valmennuspäivässä Oulussa: ”Sähköntuotantotuki kohdennettava paremmin kotimaiseen tuotantoon”

27.2.2016 klo 15:21 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien valmennusjohto koulutti aktiiviväkeä Oulussa. Puheenjohtaja Sari Essayah haluaa kannanotossaan uusiutuvan energian sähköntuotantotuen kohdennettavan paremmin kotimaiseen tuotantoon.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah perää hallitukselta toimenpiteitä uusiutuvan energian sähköntuotantotuen kohdentamisesta paremmin kotimaisen energian käyttöön.

– Venäjän ruplan devalvoituminen ja halvemmat tuotantokustannukset ovat lisänneet merkittävästi venäläisen puuhakkeen käyttöä suomalaisissa voimalaitoksissa. Polttolaitos saa kuitenkin haketta polttaessaan saman tuen, oli hake tuotu Venäjältä tai kotimaan lähimetsästä. Kotimaisen uusiutuvan energian alalla toimivien yrittäjien investoinnit kalustoon ja henkilökunnan kouluttamiseen hukkaantuvat ja työllisyysmahdollisuudet heikentyvät, Essayah totesi Oulussa.

Kristillisdemokraattien valmennusjohtoon Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirin koulutuspäivässä kuuluivat puheenjohtajan lisäksi puolueen hallintopäällikkö Ismo Portin ja KD-lehden toimituspäällikkö Kristiina Kunnas.

Ehdokasasettelun ja ehdokasmäärän merkitystä ei voi riittävästi korostaa.

Ismo Portin koulutti motivaatiosta sekä kuntavaalistrategiasta.

– Ehdokasasettelun ja ehdokasmäärän merkitystä ei voi riittävästi korostaa. Kuntavaalimenestys ratkaisee paljon myös seuraavan eduskuntavaalin menestyksen, muistutti Portin.

Päivän toteutuksesta vastasivat KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirin puheenjohtaja, oululaiskaupunginvaltuutettu Marja-Leena Kemppainen sekä Oulun paikallisosaston johtokunnan Leena Askeli ja Eija-Leena Kärkimaa.

– Näkyvyytemme mediassa on vähäistä osittain siksi, ettemme itse pidä itsestämme ääntä. Kertokaa, tiedottakaa, uutisoikaa niin median suuntaan kuin sosiaalisessa mediassakin, koulutti toimituspäällikkö Kristiina Kunnas.

Kunnas jakoi osallistujaporukan viiteen ryhmään. Jokainen ryhmä rakensi päivästä uutisen. Ne luettiin ääneen, kommentoitiin ja kritisoitiin yhdessä. Ryhmätöistä syntyneiden uutisten tiivistelmä lähetettiin myös paikallisiin ja maakunnallisiin medioihin.

 

Oulun kaupunginvaltuutettu ja KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun puheenjohtaja Marja-Leena Kemppainen otti valmennuspäivässä keittiövuoron. Hallintopäällikkö Ismo Portin veti motivointi- ja kuntavaalistrategiaosuuden. (Kuva Kristiina Kunnas)

Oulun kaupunginvaltuutettu ja KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun puheenjohtaja Marja-Leena Kemppainen otti valmennuspäivässä keittiövuoron. Hallintopäällikkö Ismo Portin veti motivointi- ja kuntavaalistrategiaosuuden. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös