”Keväällä luovuutta ja ideoita on niin paljon, että ne pitää luonnostella muistiin”

27.2.2016 klo 10:07 Politiikka Kristiina Kunnas

Susanna Sinivirta on artenomi, joka tuli kylmiltään suoraan puoluepolitiikan keskiöön: Kristillisdemokraattien puoluetoimiston työntekijäksi. Hän on yhdistelmä organisaattoria ja taiteilijaa.

Susanna Sinivirta on sekä Kristillisdemokraattien puoluetoimiston toimistoassistentti että graafikko, joka suunnitteli uuden KD-kuukausilehden ulkoasun ja vastaa lehden taitosta.

Kotona ovat aviomies ja lapset sekä toiminimi, jonka puitteissa hän tekee taidetta, käsitöitä, kuvituksia ja graafista suunnittelua.

– Tosi tyytyväinen olen tähän työhöni ja tuntuu hyvältä auttaa politiikan toimijoita. Mielelläni annan taustatukea poliitikoille, Susanna Sinivirta toteaa.

Susanna sanoo olevansa onnekas, kun sai ottaa luovaa puoltaan mukaan myös työhönsä Kristillisdemokraateissa.

– Oli mahtavaa päästä suunnittelemaan uuden kuukausilehden taitto ja toteuttamaan sitä, hän kiittelee.

Vaalien aikaan on perustoimistotyö unohdettava, että siitä savotasta selviää.

– Se on ihanaa vaihtelua perustoimistotyölle.

Vaalit jaksottavat poliittista elämää. Puoluetoimiston työtahti kiihtyy rajusti.

– Silloin on perustoimistotyö unohdettava, että siitä savotasta selviää, Susanna huokaisee.

– Toisaalta juuri silloin saa onnistumisen hetkiä ja kiitosta niiltä, joiden painetta ja vaalityötä voi olla helpottamassa.

Hän tekee nelipäiväistä työviikkoa puoluetoimistossa ja KD-kuukausilehdessä. Oman toiminimen keskeisiä töitä ovat kuvitukset ja graafinen suunnittelu. Lisäksi hän tekee taidetta ja käsitöitä. Hänen oma tuotemerkkinsä on mySSa, jonka tuotteet ovat kierrätysmateriaaleista valmistettuja pipoja. Niitä myydään Porvoon vanhassa kaupungissa ja suoraan tilauksesta.

– Pipojen vuori on puuvillaa, mutta muu materiaali voi olla mitä tahansa – vaikkapa pitsiliinaa tai retroaamutakkia, Susanna naurahtaa.

– Luovuus tuntuu olevan jatkuva olotila. Varsinkin kevät on sellaista aikaa, että ideoita tulee. Kirjaan tai luonnostelen niitä paperille muistiin. Niin ei tarvitse pelätä, että ne unohtuvat.

– Nyt kun lapset ovat koulussa, niin kyllä omat työt painottuvat sinne myöhäiseen iltaan, jolloin lapset jo ovat nukkumassa. Onneksi olemme mieheni kanssa pystyneet joustamaan puolin ja toisin, jotta työ- ja perhe-elämän yhdistäminen onnistuu.

Kuuntele Susanna Sinivirran haastattelu KD-Kompassissa, Radio Dei, la 27.2. klo 12.

Susanna Sinivirran blogi: http://hetkenoivalluksia.blogspot.fi
www.sinisusa.com
Tuorein kuvitus: Tuula Portin: Roosa sairaalassa. Kuvitus Susanna Sinivirta. Päivä Oy, 2016.

 

 

 

Ylös