Äitiyspakkausta käytetään jopa Suomi-kuvan kirkastamaan

5.3.2016 klo 20:38 Kotimaa KD Lehti

Kela esitteli uuden äitiyspakkauksen eilen perjantaina. Asiakkaiden palaute on huomioitu uuden äitiyspakkauksen sisältöä suunniteltaessa. Tänä vuonna pakkauksessa on ensimmäistä kertaa mukana unilelu.

Äitiyspakkauksen sisältö kootaan ja kilpailutetaan vuosittain. Tuotteita valitessaan valitsijaraati kuuntelee tarkoin perheiden toiveita. Perinteikkään äitiyspakkauksen sisältö kehittyy ja vastaa lapsiperheiden tarpeisiin ja toiveisiin vielä lähes 80 vuotta ensimmäisen pakkauksen käyttöönoton jälkeenkin. Uudessa pakkauksessa on yhteensä 56 tuotetta.

Asiakkaiden toiveiden pohjalta pakkaukseen on otettu tänä vuonna entistä enemmän käytännöllisiä puolipotkuhousuja potkupukujen rinnalle. Valitsijaraati tarttui myös asiakkailta tulleeseen toiveeseen unilelusta. Tänä vuonna pakkauksessa on ensimmäistä kertaa pehmeä unipupu, jonka etupuolella on Kela-Kerttu-brodeeraus. Vaikka asiakkaiden toiveet vaihtelevat ajan mukana, tietyt suosikit säilyttävät paikkansa.

− Toppahaalari ja makuupussi ovat palautteen perusteella vuodesta toiseen asiakkaiden suosikkituotteita. Myös viime vuoden uutuudet kuumemittari ja kuolahuivi ovat saaneet paljon positiivista palautetta ja ovat siksi edelleen mukana pakkauksessa, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Uudistuneilla kela.fi-sivuilla voi tutustua tuotteiden ja kuosien yksityiskohtiin.

Äitiyspakkauksella myös kirkastetaan Suomi-kuvaa, sillä sitä esitellään suurlähetystöissä ympäri maailman.

Uutta pakkausta aletaan jakaa myöhemmin keväällä, kun edellinen pakkaus on jaettu loppuun. Pakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee hieman vuosittain, sillä se riippuu äitiysavustushakemusten määrästä. Kela jakaa vuosittain noin 60 000 äitiysavustusta, joista pakkauksena 40 000.

Uudistuneilla kela.fi-sivuilla voi tutustua tuotteiden ja kuosien yksityiskohtiin.

Uuden pakkauksen julkistamisen yhteydessä otetaan käyttöön myös täysin uusitut äitiyspakkauksen verkkosivut. Sivuilla pääsee esimerkiksi zoomaamaan tuotteen yksityiskohtiin samoin kuin verkkokaupoissa.

 

 

Ylös