”Ulosmyynti elintarvikeliikkeistä alaikäisille vuotaa kuin seula” – Pekka Reinikainen sivaltaa alkoholilain muutosehdotusta

7.3.2016 klo 10:47 Politiikka Kristiina Kunnas

Lääkäri ja pitkäaikainen entinen helsinkiläiskaupunginvaltuutettu Pekka Reinikainen tyrmistyi alkoholilain muutosehdotuksista. – Mitä tämän hankkeen takana oikein on?

Lääkäri ja päihdeasiantuntija Pekka Reinikainen oli Kristillisdemokraattien (silloisen Suomen Kristillisen Liiton) edustajana STM:n työryhmässä, joka valmisteli nykyisen alkoholilain vuosina 1994-95.

– Nyt halutaan tuoda elintarvikeliikkeisiin 8,5-prosenttiset oluet, siiderit ja lonkerot. On perusteltua kysyä, mitä tämän hankkeen takana on? Reinikainen kummeksuu.

Samalla annetaan myös Alkolle kuolinisku. Näin helppoa ihmisten huijaaminen on.

– Eihän juuri kukaan juo näin vahvaa olutta tai siideriä, joissa ei enää maistu muu kun etyylialkoholi. Vaikea on myös juoda väkevää lonkeroa janojuomana, Reinikainen huomauttaa.

Hänen mielestään takana on juonittelua, josta ei hyvää seuraa.

– Kyseessä on kaupan juonima Troijan hevonen, millä hieman miedommat viinit ja kuohujuomat viedään elintarvikeliikkeisiin. Samalla tuotevalikoima räjähtää 8,5%-vahvuisten limuviinojen suuntaan, Reinikainen jyrähtää.

– Ulosmyynti elintarvikeliikkeistä alaikäisille vuotaa kuin seula. Samalla annetaan myös Alkolle kuolinisku. Näin helppoa ihmisten huijaaminen on.

Alkoholipoliittisiin ratkaisuihin voimakkaasti kantaa ottava Pekka Reinikainen on tehnyt pitkän uran lääkärinä ja aiemmin myös Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Hän on myös pitkään toiminut Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä.

Tänä keväänä Reinikainen on KD:n listalla ehdokkaana HOK-Elannon edustajistoon.

 

 

Ylös