Kristillisdemokraattinen ajatushautomo perustettiin

17.3.2016 klo 11:18 Kotimaa Esa Erävalo

Eilen oli historiallinen päivä, sillä eduskunnassa pidettiin kristillisdemokraattisen ajatushautomo Kompassin perustamiskokous.

– Tällaista KD:n lähellä olevaa thinktank’iä, ajatushautomoa, on kaavailtu jo vuosia, jopa vuosikymmeniä. Muilla eduskuntapuolueilla on niitä lähellä olevia ajatushautomoja, jotka saavat opetusministeriöltä tukea. Tällöin on syntynyt esimerkiksi tilanteita, joissa valiokunta on pyytänyt ajatushautomoilta lausuntoa, ja kristillisdemokraattisella liikkeellä ainoana ei ole sellaista ollut antaa, selvittää perustetun ajatushautomo Kompassin puheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi.

On tarvetta pitemmille pohdinnoille, julkaisuille ja selvityksille kristillisdemokraattiselta arvopohjalta.

Ahvenjärvi edusti kokouksessa KD-puoluetta, joka on ajatushautomon yhteisöjäsen. Hänen mukaansa on tarvetta pitemmille pohdinnoille, julkaisuille ja selvityksille kristillisdemokraattiselta arvopohjalta.

– Kansainvälisesti sisarpuolueillamme ja myös EPP:llä on niitä lähellä olevia ajatushautomoja, joihin pyrimme olemaan yhteydessä, ja äskettäin on perustettu eri aiheiden ympärille KD:n sisäisiä teemaryhmiä, joiden työn tuloksena voi syntyä kiinnostavaa aineistoa, toteaa tekniikan tohtori Sauli Ahvenjärvi.

Muutkin perustamiskokouksen osallistujat ja samalla sen hallituksen jäsenet ovat tohtoreita: valtiotieteiden tohtori Jouko Jääskeläinen, professori Arto Lahti, varapuheenjohtajaksi valittu emeritusprofessori Juhani Laurinkari, kasvatustieteiden tohtori Mia Puolimatka ja sihteeriksi valittu Ph.D. Esa Erävalo.

Perustamiskokouksen asiakirjat toimitetaan yhdistysrekisteriin. KD-puolue on luvannut 50-vuotisjuhlarahastostaan pienen alkupääoman toiminnan käynnistämiseksi.

– On odotettavissa, että jo ensimmäisenä toimintavuotena saamme ensimmäisen julkaisun julkaisusarjaamme, ennakoi ajatushautomon hallituksen puheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi.

Ylös