”Ei lapsilisiä verolle” – Essayah Imatralla KD:n valmennuspäivässä

19.3.2016 klo 10:54 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vastustaa voimakkaasti lapsilisien mahdollista menemistä verolle. Essayah otti kantaa hallituksen suunnitelmiin valmentaessaan KD-kuntapäättäjiä ja aktiiveja Imatralla lauantaiaamupäivällä.

– Ei lapsilisiä verolle, Sari Essayah sanoo jyrkästi.

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah torjuu ajatuksen lapsilisien verotuksesta.

Essayah vierailee lauantaina Imatralla Kaakkois-Suomen KD:n valmennuspäivässä.

On ollut pettymys, että suuri osa hallituksen säästötoimistakin iskee erityisesti lapsiperheisiin.

– Lapsilisien verotus on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan nousemassa esille hallituksen kehysriihessä. Verotuksen lisäksi pöydälle ollaan tuomassa ehdotus lapsilisän porrastuksen poistamisesta. Lapsilisien verottaminen ja sisarkorotusten poistaminen iskisi todella kovaa erityisesti monilapsisiin perheisiin.

Essayah muistuttaa, että lapsiköyhyyskin keskittyy yksinhuoltajaperheisiin ja monilapsisiin perheisiin.

– Lapsilisien verottaminen tarkoittaisi käytännössä lapsiperheiden verotuksen kiristämistä suhteessa lapsettomiin, Essayah kiteyttää.

– Lapsiperheiden ostovoima on vähentynyt voimakkaasti. Työnteon kannustavuus karisee korkeisiin päivähoito- tai iltapäivähoitomaksuihin sekä jyrkkään progressiiviseen verotukseen. Siksi on ollut pettymys, että suuri osa hallituksen säästötoimistakin iskee erityisesti lapsiperheisiin, Essayah harmittelee.

Kristillisdemokraattien Kaakkois-Suomen vaalipiirin eli Kymen ja Etelä-Savon kuntavaltuutettuja ja puolueaktiiveja on koolla valmennuspäivässään Imatran kaupungintalon valtuustosalissa.

Kaupunginvaltuutettu Eija Mertanen on päivän emäntä. Essayah’n lisäksi kouluttajina ovat puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies sekä Kristiina Kunnas. Rekimies valmentaa ja motivoi KD-aktiiveja ehdokkaaksi tuleviin vaaleihin ja kuntapäättäjäksi. Päivän koulutusosioon kuuluu myös mediavalmennus, jonka Imatralla pitää KD-lehden toimituspäällikkö Kunnas.

 

Ylös