Veteraaneille nopeampi reitti kuntoutukseen

21.3.2016 klo 21:18 Politiikka Samuli Rissanen

Jyväskylän Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä ja 21 muuta valtuutettua vaatii kannanotossaan veteraaneille nopeampaa pääsyä kuntoutukseen.

Jyväskylän Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä, Marika Visakorpi, Raija Sipinen ja Rami Sipilä, vaativat veteraaneille nopeampaa pääsyä kuntoutukseen.

He ja 21 muuta valtuutettua ovat jättäneet valtuustoaloitteen Jyväskylän kaupunginvaltuustolle koskien veteraanien kuntoutukseen pääsyn nopeuttamista.

Päätöksen saaminen on voinut venyä jopa puoleen vuoteen, minkä jälkeen alkaa vasta varsinaiseen kuntoutukseen jonottaminen

Valtuutettujen mielestä veteraanien pääsy kuntoutukseen toimii Jyväskylässä tarpeettoman hitaasti. Kuntoutukseen pääsy ratkaistaan laajahkon kuntoutustyöryhmän palaverissa, joita pidetään noin joka toinen kuukausi eikä kesällä ollenkaan.

– Jos asiakas hakee kuntoutusta toukokuussa, käsitellään asia vasta syksyllä. Päätöksen saaminen on voinut venyä jopa puoleen vuoteen, minkä jälkeen alkaa vasta varsinaiseen kuntoutukseen jonottaminen, valtuustoaloitteessa huomautetaan.

Asia olisi hoidettavissa huomattavasti nopeammin. Aloitteessa esitetään, että Jyväskylässä siirrytään Eksoten käyttämään tai sen tyyppiseen malliin, jossa lääkäri ja kuntoutusasioita esittelevä palveluneuvoja käyvät hakemukset kerran viikossa yhdessä läpi ja lääkäri tekee saman tien päätökset.

Tarvittaessa päätös on mahdollista tehdä jopa nopeammin.

– Menettely nopeuttaisi huomattavasti iäkkäiden veteraanien kuntoutukseen pääsyä ja säästäisi myös henkilöresursseja, kun asiat käsittelisi ison ryhmän sijasta kaksi henkilöä, aloitteen allekirjoittajat perustelevat.

Ylös