”Terroristit tavoittelevat näyttävyyttä” – Sari Essayah tuomitsee Brysselin terroriteot

22.3.2016 klo 11:34 Politiikka Esa Erävalo

Kaksi räjähdystä Brysselin kansainvälisen lentokentän lähtöaulassa ovat tappaneet ainakin viisitoista ihmistä ja haavoittaneet monia.

Räjähdyksiä on ollut myös kahdella metroasemalla, joista toinen on Maelbeekin asema lähellä Euroopan parlamenttia.

– Vaikuttaa siltä, että räjähdykset ovat joko kosto islamistisen terroristin Salah Abdeslamin pidätyksestä neljä päivää sitten tai terrorisolulle tuli kiire toimia etsintärenkaan kiristyessä, kommentoi kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Salah Abdeslam on pääepäilty Pariisin terroristisissa iskuissa. Zaventemin lentokenttä on evakuoitu ja suljettu liikenteeltä. Myös metroliikenne on pysäytetty.

Terroristien tarkoitus on täsmäiskuilla saada mahdollisimman paljon näyttävyyttä ja vahinkoa.

– Terroristien tarkoitus on täsmäiskuilla saada mahdollisimman paljon näyttävyyttä ja vahinkoa. Siksi he iskevät liikenteen solmukohtiin ja summittain ihmisiin, niin ettei kukaan voi tuntea oloaan turvalliseksi.

– Lähtöaula ennen turvatarkastuksia on otollinen kohde, samoin metroasema, sanoo Sari Essayah.

– Brysselissä on tiettyjä alueita, joihin ei ole suositeltua mennä rikollisuuden takia. Siellä on myös piiloteltu terroristeja. Tällaisia alueita ja omalakisia yhdyskuntia ei pidä päästää Eurooppaan syntymään. Jo syntyneet alueet on sulautettava muuhun yhteiskuntaan, vaatii Sari Essayah.

Essayah oli meppikautenaan 2009–2014 vakituinen metron käyttäjä ja Zaventemin lentokentän asiakas.

Ylös