Ylen maaliskuun kannatusmittaus julki – Keskusta taas suurin, SDP putosi kakkoseksi

31.3.2016 klo 13:04 Politiikka KD Lehti

Keskusta nousi Ylen maaliskuun kannatuskyselyn kärkeen. Keskustaa kertoi äänestävänsä 21,7 prosenttia vastanneista. SDP putosi toiseksi ja sai nyt 20,3 prosentin kannatuksen.

Hallituspuolueiden kannatus nousi maaliskuussa. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan hallituspuolueiden kannatus on maaliskuussa 48,3 prosenttia.

Eniten hallituspuolueista kannatustaan nosti pääministeripuolue keskusta. Edellisen kerran keskusta sai ykköspaikan marraskuussa. Keskustan kannatus 21,7 % on nyt jopa parempi kuin viime kevään eduskuntavaaleissa, jolloin se oli 21,1 %.

Myös kokoomuksen ja perussuomalaisten kannatus nousivat. Kokoomuksen kannatus oli nyt 17,1 prosenttia. Ylen Kristiina Tolkin mukaan pakkolakien hautaaminen näyttää nostaneen hallituksen kannatuslukuja.

Hallituspuolueiden kannatus nousi maaliskuussa.

Perussuomalaisten kannatus oli 9,6 eli se nousi 0,5 prosenttiyksikköä, mutta eduskuntavaaleihin pudotusta on tullut 8,2 prosenttiyksikköä. Aallonpohja näyttää kuitenkin taittuneen.

Oppositiopuolueista SDP:n 20,3 prosentin kannatus on edelleen selvästi eduskuntavaalituloksen yläpuolella, mutta viime syksyn pakkolakimielenosoituksista alkanut kannatusnousu on ainakin tällä erää päättynyt.

Vihreät on neljänneksi suurin puolue 12,5 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton kannatus on nyt 8,3 prosenttia. Vasemmiston kannatus kokonaisuudessaan on pudonnut.

RKP nosti hieman kannatustaan, prosentti oli nyt 4,7. Puolueen puheenjohtaja Carl Haglund ilmoitti pitkänäperjantaina väistyvänsä puheenjohtajan paikalta. Haglund jatkaa RKP:n puheenjohtajana kesäkuun puoluekokoukseen asti. KD:n kannatus putosi 0,3 prosenttiyksikköä ja oli nyt 3,6 %. Kristillisdemokraatit on viimeksi saanut yli viiden prosentin kannatuskyselyvastauksen vuonna 2007.

Taloustutkimuksen kyselyssä haastateltiin 2 914 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 58 prosenttia vastanneista. Tutkimuksen virhemarginaali on tällä jaksolla 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Haastattelut tehtiin 7.–30.3.2016.
Ylös