Peter Östman suhtautuu kriittisesti Terrafamen lisärahoittamiseen, jolla pyöritetään Talvivaaran kaivostoimintaa

1.4.2016 klo 17:36 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman kriittisesti hallituksen esittämään 38,5 miljoonan euron lisärahoitukseen Terrafame Oy:lle, joka pyörittää Talvivaaran kaivostoimintaa.

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman jätti vastalauseen valtiovarainvaliokunnan mietintöön vuoden 2016 lisätalousarvioesityksestä.

Östmanin mielestä on huolestuttavaas, että hallitus pyrkii paikkaamaan kassavajettaan korottamalla sakkoja ja lisäämällä valvontaan.

Östmanin mukaan pääomittamisen ehdoksi on asetettava, että Terrafamen toiminnan on tuotettava positiivista kassavirtaa ensi vuodesta eteenpäin.

Hän vaatii, että hallitus antaa eduskunnalle kattavan selvityksen Terrafame Oy:n toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä sekä ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin mikäli kaivostoiminnan harjoittaminen osoittautuu pitkällä aikavälillä kannattamattomaksi.

Ensi vuoden lisätalousarviossa esitetään myös määrärahaa poliisille valvontakameroiden hankintaan. Lisäksi hallitus aikoo korottaa sakkoja.

Östmanin mielestä on huolestuttavaas, että hallitus pyrkii paikkaamaan kassavajettaan korottamalla sakkoja ja lisäämällä valvontaan.

Vastalauseessa Östman esittääkin, että hallitus pitää liikenneturvallisuuden parantamisen ensisijaisena tavoitteenaan ja luopuu oikeusjärjestelmää halventavasta pyrkimyksestään kerätä mahdollisimman suuria sakkotuloja valtion kassavajeen paikkaamiseksi.

Ylös