”Kristillisdemokraatit eivät ole kummajaisia”

2.4.2016 klo 18:24 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’n aivoissa on naksahtanut vaaliasento päälle. Kuntavaaleihin on aikaa vuosi ja entinen huippu-urheilija uhkuu päämäärätietoisuutta.

Kun reilu satakunta kristillisdemokraattia parveilee Helsingin olympiaterminaalissa, se herättää tavallisissa, viikonlopun viihderisteilylle lähtevissä seurueissa ristiriitaisia tunteita.

– Kyllä jokin on naksahtanut aivoissa, ehkä se on jäänne huippu-urheilijan ajoilta, mutta vaalimoodi on päällä

– Tulevatko nuo samalle risteilylle? Kai ne kuitenkin pysyvät omissa porukoissaan,  kanssamatkustajien kommentit kantautuivat korviin.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajaa ennakkoluulot eivät hämmennä. Hän muistuttaa, että kristillisdemokratia on yleiseurooppalainen ideologia ja lähes jokaisessa EU-maassa on kristillisdemokraattinen puolue. Kristillidemokratian ytimessä on perhe ja ihmisarvo sekä sosiaalinen markkinatalous. Kaikkein heikoimmista pidetään huolta.

– Me emme ole kummajaisia, Essayah muistutti.

Hän haastoi kaikkia risteilylle lähteneitä aktiiveja miettimään, miksi ovat kristillisdemokraatteja.

– Kun ihminen tietää vastauksen miksi-kysymykseen, löytyy vastaus usein siihenkin, että miten ja kuinka.

Essayah on motivoitunut. Hän kertoo olevansa mukana kutsumuksesta ja panevansa kaikki likoon puolueen puolesta.

Entisen huippu-urheiljan aikataulutuksen mukaan nyt ollaan puolivälin maalissa. Eduskuntavaaleista on vuosi ja kuntavaaleihin on tasan vuosi. Takana on jo mittava koulutuskiertue osastoissa ja piireissä, joista on kierretty kaikki Lappia lukuunottamatta.

Essayah tunnustaa, että nyt kun perustyö on tehty, alkaa vaaliasentokin löytyä.

– Kyllä jokin on naksahtanut aivoissa, ehkä se on jäänne huippu-urheilijan ajoilta, mutta vaalimoodi on päällä, hän tunnustaa.

Kristillisdemokraattien kenttäväki voikin olla varma, että se saa seuraavan 12 kuukauden aikana puheenjohtajastaan tinkimättömän tsempparin ja motivaattorin.

Ylös