Kristillisdemokraateille oma ”viisasten kerho” – Aiempi kokemus saadaan hyödynnettyä eteenpäin

3.4.2016 klo 06:30 Politiikka Kristiina Kunnas

– Valtakunnan politiikasta pois siirtyvälle poliitikolle voi tulla sellainen olotila, että oma osaaminen jätetään hyödyntämättä. Ei ikään kuin enää kelpaa. Tämä neuvonantajien joukko on tärkeä resurssi, toteaa Kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja Marja-Leena Kemppainen.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus päätti perustaa puolueen toiminnan tukemiseen verkostomallilla toimivan työryhmän ”board of advisors”, jossa toimimiseen osallistuvat puolueen  kansanedustajana, Euroopan parlamentin jäsenenä, ministerinä tai puolueen palveluksessa aiemmin työskennelleitä henkilöitä. Verkoston vetäjäksi valittiin Jouko Jääskeläinen.

Marja-Leena Kemppainen kiittelee uutta neuvonantajien joukkoa, johon lähtee itsekin mukaan. Hän istui eduskunnassa 1999–2003. Uutta kautta ei sen jälkeen enää tullut, mutta aktiivinen kristillisdemokraatti ja järjestönainen on ollut puolueen monissa muissa tehtävissä, viimeksi KD Naisten puheenjohtajana 2015  ja tämän vuoden alusta Kristillisdemokraattien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirin puheenjohtajana.

On suuri riski, että jos ei enää itse ole aktiivinen, voi jäädä kokonaan pois ja syrjään. Puolueesta ei aina huomata tai osata olla yhteydessä näihin entisiin keskeisiin toimijoihin.

Oulun kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä Kemppainen on istunut jo usean kauden ajan.

– On suuri riski, että jos ei enää itse ole aktiivinen, voi jäädä kokonaan pois ja syrjään. Puolueesta ei aina huomata tai osata olla yhteydessä näihin entisiin keskeisiin toimijoihin, Kemppainen toteaa.

– On erittäin hyvä, että saamme hyödynnettyä aiempien kansanedustajien kokemusta ja tietotaitoa.

Jouko Jääskeläinen lähtee vetämään Kristillisdemokraattien neuvonantajien joukkoa Board of Advisorsia, leikkisästi ilmaistuna Viisasten kerhoa. Neljän kauden kansanedustaja ja valtiotieteiden tohtori Vantaalta istui Kristillisdemokraattien ryhmässä vuodet 1991–2003 ja 2011–2015.

– Istuville kansanedustajille voi olla tästä taustajoukosta mainio tuki, Marja-Leena Kemppainen uskoo.

– On hienoa, että vahvan valtiomieskokemuksen Jouko Jääskeläinen on tämän porukan johdossa.

Kristillisdemokraattien Board of Advisors eli Neuvonantajat (leikkisästi Viisasten kerho):

Puolueen toiminnan tukemiseen perustettava verkostomallilla toimiva työryhmä, johon pääsee mukaan puolueen kansanedustajana, Euroopan parlamentin jäsenenä, ministerinä tai puolueen palveluksessa työskennellyt henkilö. Verkoston vetäjäksi valitaan Jouko Jääskeläinen.
Toiminnan tarkoituksena on ylläpitää kontakteja puolueen toiminnassa keskeisesti vaikuttaneisiin henkilöihin ja saada tarvittaessa heidän kokemustaan ja osaamistaan edelleen puolueen käyttöön. Verkosto pyrkii kokoontumaan veteraanikansanedustajien kokousten yhteydessä ja puoluekokouksissa.
Ylös