Katastrofi Savonlinnalle – Jouni Koskela pohtii, olisiko jotain vielä tehtävissä

13.4.2016 klo 08:57 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Koen, että on suorastaan katastrofi Savonlinnalle, että opettajankoulutus lähtee, murehtii kaupunginvaltuutettu Jouni Koskela.

Jouni Koskela on Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin puheenjohtaja. Hän on KD:n valtuustoryhmän puheenjohtajana Savonlinnassa.

Opiskelijoita Savonlinnassa on 850. Itä-Suomen yliopiston hallitus päätti maanantaina, että opettajankoulutus keskittyy Joensuun kampukselle.

Tämä on todella hurja vireystilan lasku kaupungillemme.

– Savonlinnassa kampuksen henkilöstöä on noin 100 ja lisäksi välillisiä työpaikkoja on noin 250.

Koskela muistuttaa, että opiskelijoiden poistumisella ja työpaikkojen häviämisellä on isot vaikutukset myös asuntomarkkinatilanteeseen, kuntosalitoimintaan, urheiluseuratoimintaan sekä palvelukysyntään.

– Minäkin olin ’karvahattulähetystössä’ tapaamassa eduskunnassa eduskuntaryhmien puheenjohtajia. Yritimme lobata Savonlinnan opettajankoulutuksen säilymisen puolesta.

– Ikävä tunne jäi siitä, kun Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtaja totesi, että neljän vuoden pätkät riittävät jo. On varmasti ollut työlästä elää pätkärahoituksen turvin, mutta samassa haasteellisessa tilanteessa on moni muukin toimija, Koskela toteaa.

Koskelan mielestä kansanedustajien keskudessa kerätty adressi OKL:n puolesta tuntuu päätöksen valossa teatterilta. Yli puolet kansanedustajista oli allekirjoittanut adressin, muiden muassa 16 sivistysvaliokunnan 17 jäsenestä.

– Toisaalla yliopiston hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen toteaa, että Itä-Suomen yliopiston hallitus oli päättänyt jo joulukuussa, että neljän vuoden pätkät erillisrahoituksesta riittävät jo.

–  Tämä on todella hurja vireystilan lasku kaupungillemme. Muutenkin on toimitiloja tyhjinä ja olemme muuttotappiopaikkakunta, jossa on Suomen korkein tuloveroprosentti.

Koskela toteaa asian menevän Sipilän hallituksen syyksi.

– Jos hallitus haluaisi, se pystyisi omistajaohjausta käyttämään.

Tänään keskiviikkona Savonlinnassa ilmestyvässä Itä-Savossa kaupunginjohtaja Janne Laine kertoo uskovansa yhä, että maan hallituksella on keinot saada yliopiston hallitus perumaan kampuksen siirtämistä koskeva päätös.

Laine on pyytänyt itselleen ja kaupungin luottamushenkilöjohdolle tapaamista pääministeri Sipilän kanssa mahdollisimman pian.

– Voi olla, että tässä lähdetään vetoamaan vielä kerran, Koskela ounastelee.

Savonlinnan KD-kaupunginvaltuutettu, Etelä-Savon KD:n piiripuheenjohtaja Jouni Koskela saattaa lähteä vielä kerran vetoomusmatkalle.

Savonlinnan KD-kaupunginvaltuutettu, Etelä-Savon KD:n piiripuheenjohtaja Jouni Koskela saattaa lähteä vielä kerran vetoomusmatkalle.

Ylös