KD:lle kolme paikkaa HOK-Elannon edustajistoon – kannatus ilahduttavat 5,4%

5.5.2016 klo 13:17 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattein Mika Ebeling ja Antero Laukkanen jatkavat HOK-Elannon edustajistossa. Kolmannen paikan sai lääkäri Pekka Reinikainen Helsingistä.

Kristillisdemokraattien kannatus HOK-Elannon vaaleissa nousi reilusti eli lähes kolmanneksen. Edellisissä vaaleissa KD sai 4,2 % äänistä ja kaksi paikkaa edustajistoon. Eilen keskiviikkona julkaistuissa tuloksissa käy ilmi, että Kristillisdemokraattien lista keräsi 5,4 %:n ääniosuudeen. Edustajapaikkoja tuli kolme.

Kristillisdemokraateilla on HOK-Elannon 60-jäsenisessä edustajistossa kolme paikkaa, kuten Keskustallakin. RKP jäi nyt Kristillisdemokraatteja selvästi pienemmäksi.

Suomen suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon edustajiston vaaleissa Kristillisdemokraattien ehdokaslista sai 8 215 ääntä. Se on peräti 3 287 ääntä enemmän kuin edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten, eli äänimäärä nousi 67 prosenttia  Viime vaaleissa 4,2 %:n ääniosuudella KD sai kaksi paikkaa edustajistoon. Nyt KD:n ehdokaslista sai 5,4 %:n ääniosuudella, eli noin 29 %:n kannatuksen nousun myötä, kolme paikkaa edustajistoon.

Paikkansa uusivat helsinkiläiskaupunginvaltuutettu, pastori ja raamattukouluttaja Mika Ebeling, sekä espoolainen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen. Kolmannelle edustajapaikalle nousi KD:n pitkäaikainen entinen kaupunginvaltuutettu, lääkäri Pekka Reinikainen Helsingistä.

Varapaikoille pääsivät lääkäri, KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela sekä toimittaja, kaupunginvaltuutettu Maija Hurri Vantaalta, humanististen tieteiden kandidaatti, muusikko Andreas Forsberg Helsingistä sekä rehtori Lea Ahonen Tuusulasta.

Kristillisdemokraateilla on HOK-Elannon 60-jäsenisessä edustajistossa kolme paikkaa, kuten Keskustallakin. RKP jäi nyt Kristillisdemokraatteja selvästi pienemmäksi.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah korostaa, että suurella ehdokasmäärällä ja monipuolisella ehdokasjoukolla oli mahdollista saavuttaa näin hyvä vaalitulos ja kannatuksen nousu.

– Kristillisdemokraattien ehdokkaiden erinomainen menestys nyt käydyissä eri alueosuuskauppojen vaaleissa eri puolilla Suomea kertoo selvästi, että äänestäjät luottavat KD:n ehdokkaisiin ja heidän ajamaansa politiikkaan ja arvoihin.

– Kristillisdemokraattien rakentava oppositiopolitiikka näyttää tuovan tulosta myös osuuskauppojen vaaleissa. Tämä on koko puolueellemme erinomainen lähtö ja suunta tuleviin ensi kevään kuntavaaleihin, Essayah muistuttaa.

– Tämä lisääntynyt kannatus ja kolme edustajaa on hyvä tulos, kiittelee suuren työn ehdokasrekrytoinnissa tehnyt järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

– Neljäskin paikka oli lähellä! Se ei jäänyt paljoa vaille. Kolmellasadalla lisä-äänellä olisimme saaneet neljännen edustajan.

 

 

Ylös