Arvojen purkutalkoot – miten tässä näin kävi?

30.5.2016 klo 09:51 Kolumnit Sari Tanus

 

Suomen nykyinen hallitus on ollut kasassa reilun vuoden. Talous ei ole elpynyt eikä työpaikkoja ole syntynyt. Päinvastoin. Valtionyhtiöt, VR etunenässä, ohjaavat henkilökuntaansa työttömyyskortistoon.

Lähes ainoita hallituksen toimia, jotka ovat edenneet vauhdilla, ovat normien purkutalkoot. – Tosin paremminkin kyseessä ovat ARVOJEN PURKUTALKOOT.

Hallituksen alkoholiin liittyvä normienpurku tulee suomalaisille kalliiksi.

Jos joku kuvitteli tämän hallituksen olevan vahvasti konservatiivinen, suu on loksahtanut ammolleen monta kertaa. Perinteiset arvot ovat loistaneet poissaolollaan.

Hallitus poisti arkipyhiä kalenterista, kristilliset pyhäpäivät myytiin tuottavuudelle. Sunnuntaipyhät vapautettiin kaupan käyttöön.  Sukupuolineutraalin avioliittolain liitännäislait etenivät ohituskaistaa eikä lapsivaikutusten arviointia taaskaan tehty.

Hallituksen alkoholiin liittyvä normienpurku tulee suomalaisille kalliiksi.  Arvojen purkuhuumassaan hallitus ei kuunnellut alan asiantuntijoita; lääkäriliittoa, THL:n asiantuntijoita, lastensuojeluviranomaisia, päihdetyöntekijöitä. Sen sijaan Panimoliittoa ja sen lobbareita kuunneltiin tarkasti.

Hallituspuolueiden linjaus kasvattaa alkoholihaittoja ja niiden aiheuttamia kustannuksia. Hyvästi soten säästöt.  Noin sadassatuhannessa lapsiperheessä on alkoholiongelmaa – ja määrä lisääntyy. Mitkä lapsivaikutukset!

Kolmen Ässän hallitus on osoittanut varsinaista ”arvojohtajuutta”. Onkohan Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kannattajien arvomaailma todella muuttunut näin paljon näin lyhyessä ajassa. Epäilen.

Perinteisiä arvoja puolustamaan nousee varmasti moni aiemmin noita puolueita äänestänyt.  Luotettavaa, kristillisistä arvoista nousevaa poliittista vaihtoehtoa tarvitaan.

Ylös