Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo siirtymässä valtiovarainministeriksi – ministerivaihdokset tehdään myöhemmin

11.6.2016 klo 15:08 Politiikka Kristiina Kunnas

Kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Petteri Orpo on kertonut siirtyvänsä valtiovarainministeriksi. Ministerivaihdokset toteutuvat myöhemmin. Orpo voitti Stubbin toisella kierroksella äänin 441,4–336.

Kokoomuksen puoluekokous valitsi sisäministeri Petteri Orpon johtamaan puoluetta. Kaksi vuotta puheenjohtajana ollut Alexander Stubb joutui tunnustamaan tappionsa. Elina Lepomäki sai ensimmäisellä kierroksella toista sataa ääntä, eikä Orpo saanut yksinkertaista enemmistöä. Puheenjohtajuus ratkesi vasta toisella kierroksella.

Stubb väistyy valtiovarainministerin paikaltaan, sillä tuore puheenjohtaja Orpo on ilmoittanut ottavansa salkun.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi Kokoomuksen puheenjohtajavaihdosta kertomalla, että hallituksen ministerimuutokset toteutetaan myöhemmin. Kokoomus päättää omasta ministerikierrostaan. Stubb väistyy valtiovarainministerin paikaltaan, sillä tuore puheenjohtaja Orpo on ilmoittanut ottavansa salkun. Lähipäivinä nähdään, kuka täyttää sisäministerinä suosituksi nousseen Orpon paikan. On mahdollista, että Kokoomus vaihtaa samalla muitakin ministereitään.

Politiikan superviikonloppuna puoluekokouksiaan pitävät myös Keskusta, RKP ja Vasemmistoliitto, joka vahvisti Li Anderssonin valinnan puolueen uudeksi puheenjohtajaksi Paavo Arhinmäen jälkeen.

Ylös