Orlandon ampumistragedia tuo muutoksen myös presidentinvaalikampanjaan

13.6.2016 klo 09:12 Ulkomaat KD Lehti

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump alkoi heti kampanjoida Orlandon ampumisella, vaikka hänen piti tällä viikolla keskittyä vastapuolen mustamaalaamiseen. Trump oli aiemmin kertonut tuovansa esiin Clintonien raha-asioita ja sidonnaisuuksia.

Yhdysvaltojen republikaanipuolueen lähes varma presidenttiehdokas Donald Trump alkoi jo sunnuntaina hyödyntää Orlandon joukkoampumista vaalikampanjassaan. Washington Postin kokonaisuudessaan julkaisemassa tiedotteessa Trump antaa ymmärtää olevansa paras ehdokas estämään uudet terrori-iskut.

– Tämänpäiväisessä puheessaan presidentti (Barack) Obama ei suostunut edes käyttämään sanoja radikaali islam. Hänen pitäisi luopua virastaan ihan jo pelkästään siitä syystä, Trump kirjoittaa.

Floridan Orlandossa tapahtuneessa ampumisessa homoseksuaalien suosimassa yökerhossa kuoli 50 ja haavoittui 53 ihmistä. Hyökkääjäksi paljastui 29-vuotias afganistanilaistaustainen Yhdysvaltain kansalainen. Ampuja kuoli poliisien rynnäkössä.

– Jos (demokraattien lähes varma presidenttiehdokas) Hillary Clinton ei tämän hyökkäyksen jälkeen vieläkään pysty sanomaan sanoja radikaali islam, hänen pitäisi jättäytyä pois presidenttikilvasta.

Trump itse kutsuu tiedotteessaan hyökkääjää radikaaliksi islamistiterroristiksi ja tämän tekoa pahimmaksi terrori-iskuksi Yhdysvaltojen maaperällä sitten syyskuun 11. päivän iskujen.

Floridan Orlandossa tapahtuneessa ampumisessa homoseksuaalien suosimassa yökerhossa kuoli 50 ja haavoittui 53 ihmistä. Hyökkääjäksi paljastui 29-vuotias afganistanilaistaustainen Yhdysvaltain kansalainen. Ampuja kuoli poliisien rynnäkössä.

– Sanoin, että jotain tällaista tapahtuisi, koska johtajamme ovat heikkoja – ja asiat ovat menossa vain pahemmiksi. Minä yritän pelastaa ihmishenkiä ja estää seuraavan terrori-iskun, Trump kehuu itseään.

– Meillä ei ole enää varaa poliittiseen korrektiuteen.

Trump pelottelee äänestäjiä sanomalla, että Hillary Clinton haluaa tuoda Yhdysvaltoihin dramaattisesti aiempaa enemmän maahanmuuttajia Lähi-idästä.

– Meillä ei ole mitään tapaa tutkia heidän taustojaan, maksaa heidän tänne tuloaan tai estää heidän jälkeläisiään radikalisoitumasta, Trump väittää.

Trump lietsoo pelkoa maahanmuuttajia kohtaan myös kirjoittamalla, että syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen sadat maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä olisivat olleet kytköksissä terrorismiin Yhdysvalloissa.

Lähde: STT, Washington Post

 

Ylös