”Hallitus jatkaa 14 ministerillä”

15.6.2016 klo 07:55 Politiikka KD Lehti

Ministereiden määrää ei lisätä, vaikka joidenkin salkku on osoittautunut hyvin työlääksi. Hallituspuolueet ovat sopineet, että ministereiden työmäärää pidetään silmällä, mutta konkreettisista toimista ei ole päätetty. Salkkujen sisältämiä tehtäviä ei esimerkiksi aiota jakaa uudelleen.

Kokoomuksen tuore puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi viikonloppuna olevansa huolissaan siitä, pystyvätkö kaikki ministerit selviytymään työtaakastaan ja toteuttamaan hallitusohjelmaa.
Hallituksen ensimmäisen vuoden aikana on käynyt selväksi, että varsinkin oikeus- ja työministeri Jari Lindströmillä (ps.) sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisella (kesk.) on valtava työ yhdistelmäsalkuissaan.

Hallituspuolueissa onkin pohdittu, että yhdistelmäsalkut purettaisiin, jolloin jokainen puolue saisi yhden uuden ministeripaikan. Kokoomuksessa yhdistelmäsalkku on opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosella.

Kokoomuksen ministerinimet ovat selviämässä vasta ensi tiistaina.

Ajatus pärjäämisestä 14 salkulla on peräisin pääministeri Juha Sipilältä. Vähäinen ministereiden määrä on nähty hallituksen osuutena säästötalkoista samaan aikaan kun lähes kaikkialta leikataan. Sipilä on myös kehunut pienen hallituksen ”kollegiaalista työskentelytapaa”.

STT uutisoi, että Orpo kertoi eduskunnassa olevansa tyytyväinen siitä, että keskustelu käytiin hallituskumppanien kesken.

– Minä olen pääministerille kertonut, että olen huolissani siitä, että jotkut ministerit ovat ylityöllistettyjä ja sillä voi olla vaikutuksia hallitusohjelman toimeenpanoon. Tietenkin pääministeri johtaa työskentelyä, niin jään odottamaan.

Kokoomuksen ministerinimet ovat selviämässä vasta ensi tiistaina, jolloin puolue-elimet ovat koolla. Näillä näkymin ministerit nimitetään presidentin esittelyssä seuraavana päivänä.

Orpo ei halunnut vielä kertoa, onko hän tekemässä laajempaa ministerikierrätystä tai kuuluuko Alexander Stubb hänen ministerijoukkoonsa. Hän ottaa joka tapauksessa valtiovarainministerin salkun, jolloin sisäministerin paikka vapautuu.

 

Ylös