Sari Essayah paljastaa kesän suosikkiherkkunsa reseptin

25.6.2016 klo 12:20 Kotimaa Kristiina Kunnas

KD-Lehti kysyi Kristillisdemokraattien kansanedustajien mieluisinta kesäherkkua ja parasta kesähetkeä. Sari Essayah paljastaa myös suosikkiherkkunsa reseptin.

  1. Mikä on kesän paras hetkesi?
  2. Mikä on mieluisin kesäherkkusi?

2016_Espoon_iltamat_Laukkanen_Essayah_Kiuttu_poseeraus_010616SARI ESSAYAH

1. Rantasaunan rappusilla löylyjen jälkeen.

2. Muurinpohjalettu iisalmelaisen Kaarinan Korhosen ohjeen mukaan. Perinteisesti savolaisista muurinpohjaletuista pitäisi ”näkyä läpi seitsemän kirkkoa”, eli lettujen olisi oltava niin pitsisiä, että niissä on pieniä reikiä.

 

 

 

2016_Antero_Laukkanen_KDiltamat_kuvaKristiinaDrotarANTERO LAUKKANEN

1.    Kiireettömät aamut. Hyvä kahvi, hiljentyminen Raamatun tekstien edessä, ja aamukeskustelut vaimon kanssa.

2.    Ystävien kanssa herkuttelu lettuja paistaen, siinä on elämän makua.

 

 

 

 

 

 

 

 

PÄIVI RÄSÄNEN

IMG_83841.    Aamuisin auringonpaisteessa pihalla tai kesämökin laiturilla: kuppi vihreää teetä ja luku Raamatusta. Odotan myös yhteisiä kesäpäiviä perheenjäsenten kanssa – erityisesti kolme pientä poikaa tuovat leikkeineen iloa.

2.    Parhaat kesäherkut suoraan suuhun metsästä tai niityiltä: metsämansikat, mustikat ja vadelmat.

 

2016_Sari_Tanus_kesakuu2016SARI TANUS

1. Saada kesälomalla aamu, jona voi rauhassa ottaa aamukahvin eikä lista odottavia töitä iske ensimmäisenä päähän. Suomen kesäluonto ja linnunviserrys, järvimaisema ja lähi- ihmiset hyvillä mielin lähellä.

2. Iso vanhan ajan vaniljajäätelöpallo aidossa vohvelissa.

 

 

KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman

PETER ÖSTMAN

1.    Kiireettömät aamut ja sellaiset päivät kun ei ole kalenterimerkintöjä. Teemme joka kesä myös veneretken Öuran saareen.

2.    Grillausmenyyn kuuluu naudan marinoitua ulkofileetä, eräältä tunnetulta paikalliselta lihanjalostamolta.

 

 

 

 

Sari Essayah’n savolaiset muurinpohjaletut

(Kaarina Korhosen ohje)
Annoksia: 18-20 lettua
Valmistusaika: 35 min + taikinan turvotus 5 t
1 l raaka- tai täysmaitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ohrajauhoja
1 kananmuna  (Jos olet onnekas ja saat käsiisi juustomaitoa, voit jättää kananmunan pois taikinasta.)
1/2 tl hienoa merisuolaa
voita paistamiseen
Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Anna seoksen turvota viileässä 4-5 tuntia.
Lisää muna ja suola taikinaan juuri ennen paistamista. Taikina ei saa olla liian sakeaa, koska silloin se ei leviä tarpeeksi ohuesti pannulle.
Kuumenna muurikkapannu. Pane pannuun voita. Voin levittäminen on helpointa varpuvispilällä.
Kaada 1 desilitra taikinaa pannun yläreunalle. Levitä taikina pannuun ohueksi, reikäiseksi kerrokseksi. Taikina tarttuu sopivan lämpimään pannuun. Liian kuumassa taikina tarttuu liiaksi, kylmässä se valuu pannun keskiosaan.
Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä.
Käännä lettu ja paista vielä pieni hetki.
Tarjoa lettu paperista sellaisenaan tai voilla siveltynä. Lisukkeena kermavaahtoa ja hilloa.

 

Ylös