”Friends and Brgrs syntyi hyvien hampurilaisten kaipuusta”

26.6.2016 klo 09:35 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kuusi ”intohimoisesti purilaisiin suhtautuvaa kaverusta” perusti Friends & Brgrs -yrityksen 2014. – Olimme Jenkeissä ja siellä pohdimme, miksei tällaisia burgereita saa Suomesta, kertovat Rasmus ja Sebastian Östman.

Kaikilla kuudella kaverilla oli paljon töitä, yhdellä ravintola, toisella oma lihayritys, kolmannella maalämpöyritys, Östmanin veljeksillä Genero, ja yksi puursi kaupallisena johtajana.

–  Saul osti vaimonsa kanssa Fäboda-ravintolan Pietarsaaresta. Siellä oli yksi burgeri listalla. Teimme markkinointia heille. He pitivät syksyllä burger-viikot, jonne vei ilmainen kuljetus, burgeribussi.

Ei kaikkien tarvitse lähteä yrittäjiksi, mutta kyllä sitä kannattaa harkita.

–  Kutsuimme ruokabloggarit sinne ja haastoimme heidät kysymällä, onko tässä Suomen paras hampurilainen.

Alkoi maisteluiden ja kokeilujen jakso. Yrittäjä-sixpack aloitti jotkut aamut kuudelta ja saattoi jatkaa palavereja iltakahdeksasta kymmeneen.

Huhtikuussa 2014 avattiin ensimmäinen ravintola Pietarsaareen. Viime vuonna starttasi Helsingin Aikatalossa Mikonkadulla toisen kerroksen ravintola. Palaute on ollut kiittävää, vaikka alussa burgereiden saaminen pöytään vei turhan kauan.

Suosiosta kertonee sekin, että tänä vuonna avautuu jo kolme ravintolaa. Tampereelle Friends & Brgrs rantautui samaan liiketilaan, jossa aikanaan 1980-luvulla avattiin Suomen ensimmäinen McDonalds. Myös Ouluun tuli tänä vuonna ravintola. Kesäkuussa aloittaa Kööpenhaminan Friends & Brgrs Kööpenhaminassa.

–  Ei kaikkien tarvitse lähteä yrittäjiksi, mutta kyllä sitä kannattaa harkita.

–  Toisinaan on liian pieniä tai liian isoja ideoita. Idea voi olla huonokin, mutta niistä kannattaa uskaltaa puhua, Rasmus Östman kannustaa.

–  Ei sitä kukaan varasta, mutta se voi jalostua käyttökelpoiseksi.

Lue Östmanin yrittäjäveljesten tarina täältä.

Friends & Brgrs

• perustettu 2014 Pietarsaaressa
• perustajat, kuusi ”intohimoisesti hampurilaisiin suhtautuvaa” kaverusta: Sebastian, Rasmus, Kaj, Saul, Ole, Peter
• työllistää 80 henkeä
• ravintolat Pietarsaaressa, 2014, Helsingissä, 2015, Tampereella ja Oulussa 2016, Kööpenhaminaan avataan kesäkuussa 2016

 

Ylös