Kolme suurinta huvipuistoa julkaisevat yhteisen huvipuistosääpalvelun

3.7.2016 klo 08:18 Kotimaa KD Lehti

Suomen kolme suurinta huvipuistoa Linnanmäki, Särkänniemi ja Powerpark sekä Ilmatieteen laitos yhdistivät voimansa huvipuistosääpalvelun tarjoamisessa kävijöilleen.

Huvipuistoasiakasta kiinnostaa tieto poudan mahdollisuudesta, vaikka pienet kesäiset sadekuurot eivät huvittelijoita haittaa.

Huvipuistojen omilla verkkosivuilla julkaistava huvipuistosääpalvelu kääntää säätiedottamisen perusidean positiivisemmaksi.

– Säätä tulkitaan usein väärin, esimerkiksi öiset sateet eivät huvipuistopäivään vaikuta

– Normaaleissa sääennusteissa meteorologit ennustavat sateen todennäköisyyttä. Huvipuistosäässä kuitenkin ennustetaan poudan todennäköisyyttä. Tämä oli meille Ilmatieteen laitoksella uusi, hauska ajattelutapa, vaikka samasta tutusta sääennustamisesta onkin kyse, Ilmatieteen laitoksen kehityspäällikkö Lea Saukkonen kertoo.

Huvipuistojen henkilökunta hyödyntää sääpalvelua esimerkiksi turvallisuusnäkökulmasta. Taustajärjestelmän avulla voi seurata ukkoskuuroalueita, joiden takia osa huvipuistolaitteista joudutaan sulkemaan hetkellisesti. Tarkentuneiden sääennusteiden myötä asiakkaille voidaan myös viestiä paremmin mahdollisuuksista huvipuistoaktiviteetteihin eri säätilanteissa.

– Huvipuistosää on hyödyllinen meille kaikille. Oli mukava yhdistää resurssit Powerparkin ja Särkänniemen kanssa, toivottavasti saamme mukaan palveluun tulevina vuosina myös pienempiä huvipuistoja, sillä yhteistyössä on voimaa, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo ilahtuneena.

Verkossa toimiva huvipuistosää on huvipuistojen asiakkaille ilmainen sääennustuspalvelu, josta voi tarkistaa sääennusteen ja poudan todennäköisyyden suunnitellulle huvipuistopäivälle.

– Säätä tulkitaan usein väärin, esimerkiksi öiset sateet eivät huvipuistopäivään vaikuta. Paikalliset vaihtelut ovat Tampereella yleisiä, Särkänniemessä ei sada, vaikka jossain päin Tampereen tulisikin sadekuuro. Hieno sijaintimme kahden järven välissä tarkoittaa sitä, että meillä on Suomen upein maisema säässä kuin säässä ja Särkänniemen sisäkohteet tarjoavat toki sateen ajaksi paljon koettavaa, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä toteaa.

– On hienoa voida tarjota kävijöille täsmäsää juuri Powerparkin alueelta Härmästä, pohjalaisessa huvipuistossa kun on hauskaa joka säällä. Tarjolla on monia katettuja laitteita ja palveluita niillekin, jotka haluavat aurinkoisena päivänä varjoon viilentymään, Powerparkin toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma kertoo.

Ylös