Laukkanen Lohjalla: ”Hallitus unohti vanhukset”

3.9.2016 klo 16:08 Politiikka Esa Erävalo

Kansanedustaja Antero Laukkanen pitää budjettiriihen tulosten suurimpana pettymyksenä, että hallitus unohti vanhukset eikä hoitajamitoituksen heikennystä peruttu.

– KD tulee olemaan kivenä kengässä ja muistuttamaan asiasta niin kauan, kunnes hoitajamitoitus asetetaan inhimilliselle tasolle. Vanhusten hyvä hoito on ihmisarvokysymys, Laukkanen totesi tänään Lohjalla kauppakeskus Lohjantähden aulassa ”Inhimillinen ote”-tilaisuudessa.

– Hallituksen päättämien leikkausten ja korotusten kerrannaisvaikutukset ovat suurimmat juuri heikompiosaisilla. Kiinteistöveron alarajan korotus iskee loven monen pienituloisen arkeen, sillä se nostaa asumisen kustannuksia riippumatta siitä, asuuko vuokralla vai omassa asunnossa. Suurituloiset saavat verohuojennuksia, kun taas vähävaraisten ja heikoimmassa asemassa olevien etuuksista ja palveluista leikataan.

– Iloitsen siitä, että hallitus toteutti kristillisdemokraattien vaatimukset päivähoitomaksujen korotusten peruuttamisesta sekä antaa kipeästi kaivatun maatalouden kriisipaketin. Myös ehdotuksemme ansiosidonnaisen työttömyysturvan 100 viimeisen päivän käyttämiseksi palkkatukeen tai vaihtoehtoisesti starttirahana oman yrityksen käynnistämiseen näyttää etenevän.

Tilaisuudessa haastateltiin Lohjan kuntavaaliehdokkaista asiakaspalveluvastaava Sonja Plagens’ia ja päätoimittaja Esa Erävaloa sekä osaston nykyisistä luottamushenkilöistä Seppo Pesosta. KD:n RoadShow-kiertueen vetonaula ollut käden puristusvoimaa mittaava laite saavutti suuren suosion myös Lohjalla.

Ylös