Michael Monroe suunnitteli Roosa Nauhan 2016 – Valtiontuki syöpätutkimukselle romahtanut

22.9.2016 klo 13:05 Kotimaa Kristiina Kunnas

Roosa Nauha 2016 -tuotteet ja tuore nauha lähtevät keräämään jättipottia rintasyöpätutkimukselle. Tavoitteena on saada kokoon 1,5 miljoonaa euroa. – On suuri etuoikeus ja kunnia, että sain tehtäväkseni suunnitella tämän vuoden Roosa Nauhan, toteaa rockmuusikko Michael Monroe.

Naiset tukevat mieluiten syöpätutkimusta ostamalla Roosa Nauha -tuotteita. Niiden tuotosta osa suunnataan syöpätutkimukseen. Toiseksi suosituin tapa auttaa on ostaa itse Roosa Nauha.

Suomessa rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, ja joka vuosi siihen sairastuu ainakin 5 000 naista. Joka kahdeksas nainen käy läpi rintasyövän.

Tänä vuonna Roosa Nauhaan kädenjälkensä sai rockmuusikko Michael Monroe, joka valitsi siihen tähden, sydämen ja nuotin – joita hän käyttää myös nimikirjoituksessaan.

– Tähdet merkitsevät valoa, sydän rakkautta ja nuotit tietenkin musiikkia ja sen parantavaa voimaa. Sen olen saanut itsekin kokea, Monroe kertoi torstaiaamun lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Roosa Nauhat tulivat juuri myyntiin ja niitä myyvät kolmen euron hintaan Lindexit, K-Citymarketit, K-Supermarketit, Prismat, S-marketit, Alepat, Salet, ABC-marketit ja Sokokset.

Huikeaa oopperauraa tekevä sopraano Johanna Rusanen-Kartano esiintyy Martinus-salin Roosa Nauha -konsertissa 4. lokakuuta. Muita solisteja ovat  Paula Koivuniemi, Arja Koriseva, Sanni, Lenni-Kalle Taipale, Anna Abreu, Waltteri Torikka ja Eveliina. Konsertin juontajakaksikossa ovat uutisankkuri Peter Nyman ja rintasyöpähoitoja läpikäyvä Heidi Sohlberg. Konsertti nähdään myös MTV3:lla.

Huikeaa oopperauraa tekevä sopraano Johanna Rusanen-Kartano esiintyy Martinus-salin Roosa Nauha -konsertissa 4. lokakuuta. Muita solisteja ovat  Paula Koivuniemi, Arja Koriseva, Sanni, Lenni-Kalle Taipale, Anna Abreu, Waltteri Torikka ja Eveliina. Konsertin juontajakaksikossa ovat uutisankkuri Peter Nyman ja rintasyöpähoitoja läpikäyvä Heidi Sohlberg. Konsertti nähdään myös MTV3:lla. (Kuva Kristiina Kunnas)

Roosa Nauha -keräyksestä tulee merkittävä tuki syöpätutkimukselle, joka kaipaa kipeästi rahaa. Suomessa rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, ja joka vuosi siihen sairastuu ainakin 5 000 naista. Joka kahdeksas nainen käy läpi rintasyövän.

Karun kuvan tutkimusvarojen vähentymisestä näytti professori Jukka Westermarck. Siinä kävi ilmi, miten valtion tuki tutkimukseen on romahtanut viimeisen 15 vuoden aikana.

– Tässä ei auta yhtään tämä ’niukkuudesta luovuutta’ -hokema. Kun minulta ja tutkimusryhmältäni puuttuu raha laitteen hankintaan, jää laite hankkimatta, Westermarck muistutti.

Lehdistötilaisuudessa kerrottiin myös syöpäneuvonnasta. Monelle asia on edelleen mörkö, sillä osa sairastuneista menehtyy tautiin.

– Syöpäsolut ovat niitä pahoja tyyppejä, kun taas terveet solut ovat partiopoikia, kuvaili professori Westermarck.

Neuvonta on luottamuksellista ja palveluun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä. Kysymyksiin vastaavat Syöpäjärjestöjen neuvontahoitajat sekä suomeksi että ruotsiksi. Neuvontahoitajat ovat syöpään erikoistuneita terveyden- ja sairaanhoitajia. Puhelinneuvontaan voi ottaa yhteyttä maanantaisin ja torstaisin klo 10–18, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina 10–15, numerossa 0800 19414. Sähköpostineuvonta on osoitteessa neuvonta(at)cancer.fi.

2016_roosa_nauha_heidi_sohlberg_220916_kuvakk

Juontaja Heidi Sohlberg käy läpi syöpähoitoja ja on menettänyt hiuksensa. Miss Suomena aikanaan tunnetuksi tullut Sohlberg juontaa Roosa Nauha -hyväntekeväisyyskonsertin 4. lokakuuta yhdessä Peter Nymanin kanssa. (Kuva Kristiina Kunnas)

Julkisuudessa Miss Suomena ja myöhemmin juontajana tunnettu Heidi Sohlberg antaa Roosa Nauha -keräykseen oman panoksensa. Hän juontaa 4. lokakuuta pidettävän Roosa Nauha -konsertin yhdessä Peter Nymanin kanssa Vantaan Martinuksessa. Konsertti nähdään myös MTV3:lla.

– Kolmas sytostaattihoitoni onkin heti konserttia seuraavana päivänä, rintasyöpään sairastunut ja hoitojaksoa läpikäyvä Heidi Sohlberg kertoi.

– Mutta olen voinut todella hyvin, ja haluan pitää hyvää mieltä yllä, hiuksensa menettänyt Sohlberg sanoi Roosa Nauha -lehdistötilaisuudessa.

 

 

 

Katso kaikki Roosa Nauha -tuotteet: www.roosanauha.fi

 

 

 

 

 

 

 

Ylös