Valmis vaikka barrikadeille – Tiipi Jokinen haastaa luopumaan välinpitämättömyydestä

25.9.2016 klo 10:05 Kotimaa Kristiina Kunnas

Tiipi Jokinen haastaa vaikuttamaan ja luopumaan välinpitämättömyydestä. – Kaikki valta yhteiskunnassa ei saa valua niille, joiden mielestä Raamatun arvovallalla ei ole merkitystä.

– Kristityt Yhdessä ry on ollut Radio Dein alkamisajoista lähtien sen ikään kuin parempi puolisko, Tiipi Jokinen naurahtaa.

Jokinen ei ole ensimmäistä kertaa selostamassa työnantajansa toimintaa. KRY:n yhteyspäällikkönä hän kerää ja kokoaa sekä lisää rahaa että tukijoita yhdistykseen, joka käytännössä ostaa ja kustantaa Radio Dein hengellisestä ohjelmatarjonnasta merkittävän osan.

Kun suomalaiselta puuttuu usko tulevaisuuteen, vaikuttaa se kaikkeen.

Menneenä kesänä hänen äänensä kuului Radio Dein mainoksissa: ”Radio Dei ei saa valtiolta tukea, eikä sitä omista kirkko. Sen toimintaa tukevat ensisijaisesti yksityiset henkilöt, mutta sen ystäviä löytyy myös useista seurakunnista ja yrityksistä.”

– Meille tärkeitä asioita on kertoa tässä yhteiskunnassa, että Jeesus on kuningas ja Jeesus rakastaa, elämässä on uskoa, toivoa ja rakkautta.
Ympäristömme on täynnä viestejä, jotka vievät monelta ihmiseltä uskon tulevaisuuteen.

Jokinen väittää, että kun suomalaiselta puuttuu usko tulevaisuuteen, vaikuttaa se kaikkeen.

– Se vaikuttaa meidän perhe-elämään, meidän työkykyyn, se vaikuttaa yritysjohtajien riskinottokykyyn ja sitä kautta jopa meidän taloudelliseen tilanteeseen.

– Siksi on kovin tärkeää, että kristityt toisivat tätä toivon sanomaa, johon uskomme, myös radion välityksellä.

Nyt eletään hedonististista, nautinnonhaluista ja -hakuista aikaa. Elämyksiä etsitään, itsekkyys on muodissa.

Miten ihmisiä saisi mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen?

– Pidän isoimpana haasteena ihmisten välinpitämättömyyttä. Moni ajattelee, ettei omilla valinnoilla ole niin iso merkitys.

– Mene äänestämään, näytä värisi, Jokinen haastaa.

– On tärkeää, ettei tässä yhteiskunnassa kaikki valta valu niille, jotka eivät halua Raamatun arvovallan säilyvän.

– Meillä on sananvapaus ja uskonnonvapaus, eivätkä ne ole itsestäänselvyyksiä. Meitä edeltävät sukupolvet taistelivat niiden puolesta.

– Haastan kristittyjä pois penseydestä. Jos rakastat, näytä se ja toimi sen mukaan!

Jokinen olisi selvästi valmis lähtemään jopa barrikadeille. Hänen ystäviensä kokemat rasistiset hyökkäykset ovat kavahduttaneet.

Jokisen tummaihoinen ystävätär oli tyttärensä kanssa menossa perheen autolle helsinkiläisessä parkkihallissa, kun suomalainen mies alkoi huudella rasistisia solvauksia. Hän myös otti metallisen putken ja yritti sillä lyödä autoa. Kun järkyttynyt perhe lähti ajamaan portille ja odotti puomin aukenemista, juoksi mies putken kanssa perässä ja pyrki hakkaamaan autoa.

Pian tätä tapahtumaa seurasi toinen. Seurakunnasta tuttu tummaihoinen tyttö oli ajamassa autollaan, kun joku heitti häntä niin isolla kivellä, että auton ikkuna särkyy. Tyttö lamaantui niin, että ajoi bussipysäkille ja pysähtyi siihen itkemään.

– Ovatko nämä vasta signaaleja? Vai pitääkö tarttua heti, ettei käy kuin natsi-Saksassa, jossa moni hymähteli, ja vasta liian myöhään ymmärsi, miten kohtalokasta oli tapahtunut.

– Nämä luovat pelon ilmapiiriä, eikä niihin riitä vastaukseksi se, että ’onneksi minun tyttäreni on valkoinen’ eikä se, että kaduilla partioidaan.
Haluaisin tehdä jotain näkyvää. Niin kuin ristiä käyttämällä julistan, että olen kristitty, haluaisin julistaa, että älä koske mun kaveriin.

 

Lue miten Tiipi Jokinen teki parannusta työ- ja perhe-elämän yhdistämisessä. Lue lisää täältä.

Tiipi Jokinen

• yhteyspäällikkö
• valtiotieteiden maisteri
• suurperheen äiti
• Kristityt Yhdessä ry: www.facebook.com KristitytYhdessä/
• www.kry.fi
Ylös