”Avioliitto pitää säilyttää miehen ja naisen välisenä” – Sari Tanus perustelee radiohaastattelussa

24.9.2016 klo 09:55 Politiikka Kristiina Kunnas

Aito avioliitto -kansalaisaloite on edennyt eduskunnassa lakivaliokuntaan. Miehen ja naisen välisen avioliiton puolustaja, kansanedustaja Sari Tanus, puhuu asiasta lauantaina Radio Dein KD-Kompassi-haastattelussa.

– Olisi tosi tärkeää sekä kansalaisten että kansanedustajien ymmärtää, että tässä halutaan nimenomaan säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä erillisenä instituutiona.

Miehen ja naisen välisen avioliiton puolustaminen on jo nyt herättänyt vastustusta, nimittelyä ja tunteenilmauksia.

Tamperelainen kansanedustaja, gynekologi Sari Tanus muistuttaa, että juuri naisen ja miehen välinen avioliitto olisi erillinen.

–  Olisi tärkeää, että avioliiton säilyttämisellä miehen ja naisen välisenä säilyisi samalla äidin ja isän mahdollisuus saada perheenlisäys ja elää yhdessä. Tätä erillisyyttä ei ole mielestäni ymmärretty.

– Tämän miehen ja naisen muodostaman avioliiton rinnalla olisivat sitten parisuhdelaki ja rekisteröity parisuhde.

Sari Tanuksen mielestä Suomi on jo muuttunut.

– Perinteisen avioliiton, miehen ja naisen välisen avioliiton puolustaminen on jo nyt herättänyt vastustusta, nimittelyä ja tunteenilmauksia.

–  Sellaista en ole Suomessa ennen nähnyt, Sari Tanus toteaa.

 

Kuuntele KD-Kompassi lauantaina 24. syyskuuta klo 12, Radio Dei, Ismo Portinin haastattelussa kansanedustaja, Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sari Tanus
Kuuntele KD-Kompassi, kansanedustaja Sari Tanus Ismo Portinin haastattelussa, täältä
Ylös