Malmin lentokentän kummiksi lupautunut Sari Essayah tutustuu tänään kenttään

27.9.2016 klo 11:02 Politiikka Kristiina Kunnas

Malmin lentokentän kummiksi lupautunut Sari Essayah tutustuu Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kanssa tänään historialliseen kenttään.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tekee tänään vierailun lakkautusuhan alla olevalle Malmin lentokentälle Pohjois-Helsingissä. Kansanedustajista mukana ovat KD:n puheenjohtaja Sari Essayah ja pääkaupunkiseutua edustava espoolainen Antero Laukkanen. Essayah lähtee ryhmän mukana myös lennolle, jossa Malmin kenttä ja seutu näytetään hänelle ilmasta.

Malmin lentokentän liiketaloudellinen merkitys on sivuutettu täysin, vaikka kentästä luopumisen edellytykseksi asetettua korvaavaa lentokenttää ei ole pystytty järjestämään.

– Kristillisdemokraattien metropoliryhmä on ottanut selvän kannan kentän säilyttämisen puolesta, puoluejohtaja Essayah kertoo.

Essayah on ottanut Malmin lentotoiminnan säilyttämisen puolesta kantaa kummina jo Lex Malmi -sivuillakin.

– Malmin lentokentän liiketaloudellinen merkitys on sivuutettu täysin, vaikka kentästä luopumisen edellytykseksi asetettua korvaavaa lentokenttää ei ole pystytty järjestämään, Essayah muistuttaa.

– Kentällä on myös korvaamaton merkitys pääkaupunkiseudun harrastelentäjien harjoituskenttänä, Essayah toteaa.

Hän muistuttaa Malmin lentokentän poikkeuksellisesta merkityksestä. Onhan museovirasto luetteloinut Malmin lentoaseman valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi ja puoltaa lentokentän säilyttämistä.

– Malmin lentoasema on  vastikään valittu yhdeksi Euroopan seitsemästä uhanalaisimmasta kulttuuriperintökohteesta. Eikö tässä ole jo kylliksi syitä LEX Malmin hyväksymiselle, Essayah kysyy.

 

Ylös