KD:n RoadShow Porvoon ja Lohjan kautta Mikkelin Mikko-markkinoille

9.10.2016 klo 14:40 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien syksyn suurkiertue etenee. Sunnuntaina ollaan Lohjan suurmarkkinoilla ja  tiistaina ja keskiviikkona 11.–12. lokakuuta Mikkelin Mikko-markkinoilla.

Puheenjohtaja Sari Essayah sekä kaupunginvaltuutettu Jere Riikonen kohtasivat porvoolaisia viime viikolla. Kämmenmittari sai kyytiä ja kaupunkilaiset kristillisdemokraattisen politiikan evästystä.

Sunnuntaina KD RoadShow on Lohjalla suurmarkkinoilla. Tamperelainen kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sari Tanus sekä Lohjan seudun paikallisosaston puheenjohtaja, pääsihteeri Merja Eräpolku sekä puoluesihteeri Asmo Maanselkä ovat tapahtuman vetureina.

Mikkomarkkinat levittäytyy Mikkelin maineikkaan torin lisäksi viereiselle kävelykadulle ja Maaherrankadulle.

Tiistaina ja keskiviikkona RoadShow jatkaa Mikkelin Mikko-markkinoille. Mikkelissä on markkinoita pidetty vuodesta 1744 ja Kristillisdemokraatitkin osallistuneet jo vuosikymmenten ajan. Mikkomarkkinat levittäytyy Mikkelin maineikkaan torin lisäksi viereiselle kävelykadulle ja Maaherrankadulle.

Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja, puumalalainen luomuviljelijä ja kunnanvaltuutettu Olavi Kietäväinen on paistamassa lettuja Mikko-markkinoilla. Paikalliset KD-aktiivit osallistuvat ja puoluetoimistosta Helsingistä saapuu järjestöpäällikkö Mikko Rekimies mukanaan kämmenmittarit. Käsivoimien mittaus on ollut syksyn hitti, kun kilpailuhenkinen suomalainen haluaa testata riittävätkö omat voimat voittamaan puheenjohtaja Essayah’n tai kunnanvaltuutetun tulokset.

Mikkelissä taisteltiin maanalaisesta toriparkista vuosien ajan. Pelättiin, ettei torille enää saataisi väkeä, kun torin parkkipaikat hävisivät maan alle. Ainakin kesäisin tori on kuitenkin edelleen vilkas. Myös markkinoilla käy paljon kansaa. Nykyinen Hallitustori, joka on koko kaupungin sydän,   perustettiin 1838. Suurimmat markkinatapahtumat ovat lopputalven Maalismarkkinat ja lokakuun Mikkomarkkinat.

Mukaan RoadShow-tapahtumiin

Mikkelin Mikko-markkinat ti-ke 11.–12. lokakuuta. Katso kaikki RoadShow-tapahtumat täältä

 

 

Ylös