Pankeilta tulossa pikamaksu eri pankkien välille

15.10.2016 klo 11:33 Kotimaa KD Lehti

Helsingin Sanomien mukaan pankeilta on tulossa pikamaksu, jossa rahaa voi siirtää reaaliaikaisesti myös eri pankkien välillä.

Suomessa suurimmat pankit ovat kovaa vauhtia rakentamassa järjestelmää, jossa rahaa voisi siirtää reaaliaikaisesti pankkitililtä toiselle myös pankkien välillä, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan järjestelmää kehitetään Otto-käteisautomaatteja pyörittävän Automatian piirissä. Sen omistavat OP-ryhmä, Nordea ja Danske Bank.

Pikamaksujärjestelmä olisi avoin kaikille pankeille. Helsingin Sanomien tietojen mukaan valmista saattaa tulla vielä tämän syksyn aikana.

Automatiassa on valmiina asiakkaiden tilitiedot sisältävä järjestelmä, jota voidaan käyttää maksujen nopeaan siirtämiseen.

Pikamaksujärjestelmä olisi avoin kaikille pankeille. Lehden tietojen mukaan valmista saattaa tulla vielä tämän syksyn aikana. Työ aloitettiin noin vuosi sitten, mutta Kilpailu- ja kuluttajaviraston vaatimien selvityksien vuoksi työ on viivästynyt.

Esimerkiksi Ruotsissa pankeilla on jo vuosia ollut yhteinen pikasiirtojärjestelmä. Myös Suomessa pankit voivat liittää pikamaksun omiin mobiilimaksusovelluksiinsa.

Lähde: Helsingin Sanomat, STT

 

 

Ylös