”Homeloukuissa olevat ihmiset ovat epätoivoisessa tilanteessa”

14.10.2016 klo 13:51 Politiikka Samuli Rissanen

Oppositio moittii hallitusta riittämättömistä toimista homehaitoista kärsivien koulujen ja päiväkotien korjaamiseksi. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistutti, että homeloukkuun jääneet ihmiset ovat epätoivoisia.

Oppositio moittii hallitusta riittämättömistä toimista sisäilmaongelmista kärsivien koulujen ja päiväkotien korjaamiseksi. Hallitukselta vaaditaan konkreettista ohjelmaa, jolla ongelmaan voitaisiin käydä kunnolla käsiksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistutti hallituksen Terveellisten talojen Suomi‑kärkihankkeesta, josta ei eduskunnassa kuultu ministerien vastauspuheenvuoroissa sanaakaan eilen.

– Tämä vaikuttaa savolaiselta projektilta, joka on aloittamista vaille valmis, Essayah sohaisi

– Tuntuukin aika kummalliselta, että hallituksen ministereistä kukaan ei ole maininnut hallituksen kärkihanketta.

Essayah’n mukana syykin vaitonaisuuteen on selvä: konkreettiset toimenpidealoitteet näyttävät loistavan poissaololllaan.

– Kun olen itse yrittänyt tuolta sosiaali- ja terveysministeriöstä selvittää, että ketkä tahot tässä ovat mukana, millä tavalla tätä viedään eteenpäin ja onko tämä kärkihanke lähtenyt liikenteeseen, niin tuntuu siltä, että lähtökuopissa ollaan.

– Tämä vaikuttaa savolaiselta projektilta, joka on aloittamista vaille valmis, Essayah sohaisi.

Hän huomautti, että kosteus- ja sisäilmaongelmia on paljon helpompi ennalta ehkäistä kuin korjata. Korjauksetkin ovat kiireellisiä, sillä tällä hetkellä homeloukuissa olevat ihmiset ovat epätoivoisessa tilanteessa.

Ylös