”Ystävyys Israelin kanssa avaa vaikuttamisen ovia” – Antero Laukkanen lokakuussa kahdesti Israeliin

17.10.2016 klo 07:45 Politiikka Kristiina Kunnas

– Ystävyys Israelin kanssa avaa monia vaikuttamisen ovia, kiittelee Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja eduskunnan Israel-ystävyysryhmän jäsen Antero Laukkanen. Hän tuli viime viikolla Israelista ja lähtee jälleen tällä viikolla Jerusalemiin.

– Sain yllättäen kutsun Israeliin Kansojen rukoushuone -tapahtuman yhteydessä olevaan parlamentaarikkojen kohtaamiseen Jerusalemissa. Olin siellä kolmen päivän kokoontumisessa 8.–10. lokakuuta, kansanedustaja Antero Laukkanen kertoo.

Laukkanen ilahtui kutsusta seminaariin.

– Keskeisintä antia oli kuulla erityisesti Afrikan maiden kristittyjen kansanedustajien kuulumisia. Oli kiinnostavaa tutustua siihen, kuinka uskonnonvapaus toteutuu eri maissa. Heidän parlamenteissaan on hyvin erilaista suhtautumista kristittyihin, Laukkanen sanoo.

– Monissa maissa on islamistinen hallinto ja ei ole aivan yksinkertaista olla kristitty. Usein sananvapaus on näennäistä ja uskosta puhumisella on vakavia seurauksia, toisin kuin Suomessa.

Laukkanen ja seminaarin osallistujat pääsevät myös Lehtimajanjuhlille, joille kokoontuu ainakin 5 000 kristittyä 90 eri maasta eri puolilta maailmaa.

Kansanedustaja Antero Laukkanen puhumassa King David -hotellin vastaanotolla Jerusalemissa. 

Kansanedustaja Antero Laukkanen puhumassa King David -hotellin vastaanotolla Jerusalemissa.

Antero Laukkanen lähtee uudelleen Israeliin tällä viikolla, sillä hän osallistuu myös toiseen Israelissa olevaan kutsuseminaariin, jonka isäntänä on maailmanlaajuinen The Israel Allies Foundation (IAF). Seminaari pidetään 19. – 21. lokakuuta Jerusalemissa, ja siihen liittyy myös retkiä historiallisille paikoille.

– IAF-organisaation tavoitteena on kertoa oikeaa tietoa Israelista ja lähialueen tapahtumista kaikille poliittisille toimijoille.

– Siellä on odotettavissa on huikea informaatiopaketti, jollaista ei voi missään muualla saada, Laukkanen kuvailee.

Hänellä on useita korkean tason tapaamisia Israelin parlamentissa Knessetissä. Matkan aikana Laukkanen ja seminaarin osallistujat pääsevät myös Lehtimajanjuhlille, joille kokoontuu ainakin 5 000 kristittyä 90 eri maasta eri puolilta maailmaa.

Ylös