”Mieskalenteri on kunnianosoitus Kristillisdemokraattien mahtaville miehille”

19.10.2016 klo 11:07 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraateille tulee oma mieskalenteri, mutta nuorisojärjestön pääsihteeri ja naisjärjestön toiminnanjohtaja eivät säikähdä, vaikka kohua syntyisi.

– Joskus hauskimmat ideat voivat kääntyä hyvinkin käyttökelpoisiksi kun niitä hiukan jalostaa. Näin kävi Kristillisdemokraattien omalle mieskalenterille, väittävät mieskalenterin toteuttajat.

Kristillisdemokraattien koulutusristeilyllä alun perin ideoitu KD:n oma mieskalenteri on juuri lähtenyt painoon.

KD Nuorten pääsihteeri Linda-Riina Paavilainen ja KD Naisten toiminnanjohtaja Katri Fältberg eivät pelkää kohua tai leimaamista.

Tosiasia on, ettei vahvoja lujatahtoisia naisia olisi ilman kannustavia miehiä, ja niitähän meidän puolueesta löytyy roppakaupalla.

– Päinvastoin! Tämä kalenteri on kunnianosoitus puolueemme mahtaville miehille. Kristillisdemokraatteja on tituleerattu kaikkein feministisimmäksi puolueeksi.

– Tosiasia on, ettei vahvoja lujatahtoisia naisia olisi ilman kannustavia miehiä, ja niitähän meidän puolueesta löytyy roppakaupalla, vakuuttavat Paavilainen ja Fältberg.

Kalenteriin päässeitä miehiä ei kuitenkaan paljasteta vielä, vaan vasta kun kalenterit saapuvat painosta.

– Olemme molemmat vasta tänä syksynä aloittaneet työskentelyn puolueen erityisjärjestöissä, mutta tämä toteutus lähti käyntiin heti, Paavilainen kertoo.

– Se oli lopulta helppoa, sillä muutama Kristillisdemokraattien miespoliitikko innostui heti ideasta ja lupasi lähteä kuvattavaksi, Fältberg toteaa.

KD Naiset ja KD Nuoret aikovat myydä kalenteria ja kerätä näin varoja kuntavaalikampanjaan.

– Haluamme myös olla tekemässä hyvää kalenterin kautta ja siksi lahjoitamme tuotoista 0,7 % kehitysyhteistyöhön terrorismin uhrien auttamiseen, Paavilainen ja Fältberg kertovat.

 

KD:n mieskalenteri:

1 kpl 10 €, 3 kpl 25 €. Tiedustelut ja tilaukset: Katri Fältberg: [email protected]

 

Ylös