”Unescon päätös on sekä juutalaisille että kristityille isku vasten kasvoja”

20.10.2016 klo 14:43 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman kritisoi israelilaisessa mediassa voimakkaasti Unescon hallintoneuvoston päätöslauselmaa. Östman vierailee parhaillaan Israelissa vuosittaisessa Jerusalem Chairmens-konferenssissa.

– Unescon hallintoneuvoston päätös on häpeällinen ja on isku sekä juutalaisten että kristittyjen kasvoihin. Unescon päätös oli jälleen yksi outo päätös niiden muiden joukossa, joita on tehty YK:n organisaatioissa viime vuosina, Peter Östman sanoo.

Hänen mielestään päätöslauselma kiistää sen, että juutalaisilla olisi yhteyttä Jerusalemin Temppelivuoreen tai Länsimuuriin.

– Myöskään kristittyjen yhteyttä alueisiin ei tunnustettu, ainoastaan muslimien, Östman kritisoi.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat saivat useita haastattelupyyntöjä israelilaiselta medialta. Vakiokysymys koski juuri Unescon tuoretta päätöslauselmaa

Östman on parhaillaan Israelissa. Hän osallistuu yhdessä kansanedustaja Antero Laukkasen kanssa vuosittain järjestettävään Jerusalem Chairmens-konferenssiin.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat saivat useita haastattelupyyntöjä israelilaiselta medialta. Toimittajien vakiokysymys koski juuri Unescon tuoretta päätöslauselmaa.

YK:n tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon johtokunta hyväksyi Jerusalem-päätöslauselman, jonka vuoksi Israel ja Yhdysvallat ilmoittivat jo viime viikolla lopettavansa Unescon rahoituksen.

Israelin mukaan päätöslauselma kiistää juutalaisten pitkät historialliset yhteydet Itä-Jerusalemin pyhiin paikkoihin.

Ylös