200 määräaikaista poliisia saa jatkaa tehtävissään

10.11.2016 klo 08:40 Politiikka KD Lehti

Sisäministeriö on esittänyt valtion täydentävään talousarvioesitykseen lisämäärärahaa poliisille ja Suojelupoliisille.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on vahvistanut, että lisäresursseja tullaan suuntamaan sisäministeriön hallinnonalalle.

Sisäministeriö esitti täydentävään talousarvioon lisämäärärahaa poliisille ja suojelupoliisille

– Olen erittäin iloinen, että tämä tärkeä asia etenee. Lisämäärärahalla voimme turvata 200 määräaikaisen poliisin töiden jatkumisen. Tällä vältetään poliisien määrän merkittävä väheneminen vuoden 2016 lopussa, sisäministeri Paula Risikko sanoo.

Sisäministeriö esitti täydentävään talousarvioon lisämäärärahaa poliisille ja suojelupoliisille.

Määrärahaa esitettiin suunnattavaksi muiden muassa väkivaltaisen ekstremismin, ääriliikkeiden laittoman toiminnan ja vihapuheen ennalta estämiseen ja tutkintaan sekä terrorismin torjunnan tehostamiseen.

Täydentävällä talousarviolla hallitus tarkentaa ensi vuoden budjettia syksyn mittaan täsmentyneiden linjausten, lukujen ja ennusteiden perusteella ennen kuin eduskunta lopullisesti hyväksyy tulevan vuoden budjetin joulukuussa.

Ylös