Eduskunnan urheilukerho palkitsi – Kristillisdemokraatit on liikunnallisin eduskuntaryhmä

16.11.2016 klo 15:53 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattiselle eduskuntaryhmälle napsahti mainio pysti tänään, kun Eduskunnan urheilukerho EUK jakoi liikunnallisimman eduskuntaryhmän kiertopalkinnon.

Eduskunnan urheilukerho EUK piti tänään keskiviikkona syyskokouksen, jossa jaettiin ensimmäistä kertaa kiertopalkinto liikunnallisimmalle eduskuntaryhmälle.

Kiertopalkinto annettiin Kristillisdemokraateille, jonka edustajat osallistuivat ahkerimmin eduskunnan liikuntapäivän ohjelmaan syyskuussa. Palkinnon vastaanotti urheilukerhon puheenjohtajalta kansanedustaja Kari Uotilalta (vas) EUK:n johtokunnan jäsen, kansanedustaja Sari Essayah.

Sari Essayah sanoi kristillisdemokraattien olevan iloisen ylpeitä liikunnallisimman ryhmän asemastaan.

– Voitolla saattaa olla jotain tekemistä ryhmämme koon kanssa, mutta kaikille ryhmille tämä voi olla mahdollista, Essayah kannusti kiitospuheessaan.

Sari Essayah sanoi kristillisdemokraattien olevan iloisen ylpeitä liikunnallisimman ryhmän asemastaan.

– On hienoa, että EUK:n meriiteillä voi päästä jopa Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi, kehaisi Uotila pilke silmäkulmassaan.

Essayah’n ohella urheilukerhon johtokuntaan valittiin myös lainsäädäntösihteeri, triathlonisti, hiihtäjä ja suunnistaja Johanna Kosunen KD:n ryhmäkansliasta.

Eduskunnan urheilukerhossa on 10 eri jaostoa. Kerhon tarkoituksena on tukea niin kansanedustajien kuin toimihenkilöidenkin aktiivista liikkumista. EUK:n piirissä on joukkueita mm. jalka- ja lentopallossa. Vuosittain osallistutaan esimerkiksi suunnistuksen suurtapahtumiin Jukolan ja Venlojen viestiin.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä – eduskunnan liikunnallisin 2016

Sari Essayah on ikiliikkuja, kävelyn maailman- ja euroopanmestari, Päivi Räsänen himohiihtäjä, Peter Östman liikkuu mielellään nopeilla välineillä kuten autoilla ja veneillä sekä ulkoilee Luca-koiransa kanssa, Sari Tanus on lätkämama eli huippukiekkoilijoiden äiti ja aktiiviliikkuja, Esa Erävalo on jalkapalloilija, Merja Eräpolku kuntoilija, Sonja Falk tykkää vaeltamisesta ja puutarhaliikunnasta, Jukka Salmi pelaa salibandya, Johanna Kosunen kilpailee hiihdossa, suunnistuksessa ja triathlonissa, lisäksi ryhmässä harrastetaan kuntonyrkkeilyä, kehonhuoltoa, lentopalloa, koripalloa, maratoneja ja puolimaratoneja, uimista sekä lasten ja lastenlasten kanssa riehumista.
2016_ek-liikunta_kyllastinen_essayah_ostman_kuvajohannakosunen

Triathlonisti-lainsäädäntösihteeri Johanna Kosunen otti kuvan, kun eduskunnan liikuntapäivän osallistujat Sari Essayah ja Peter Östman ovat aloittamassa liikuntapäivää syyskuussa Uimastadionilla.

 

 

Ylös