Pietarsaaren KD-valtuutettu Markus Karlsson pääsi 100 maratonin kerhoon

20.11.2016 klo 11:04 Politiikka KD Lehti

Pitkien matkojen mies Markus Karlsson pääsi Suomen 100+ -maratoonareiden joukkoon. Lisäksi Pietarsaaren kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja on juossut peräti 130 puolimaratonia.

Kristillisdemokraattien pietarsaarelainen valtuutettu Markus Karlsson juoksi sadannen maratoninsa ja saavutti näin Suomen 100+ -kerhon jäsenyyden. Maratonclubissa on listattu kaikki ne lähes 280 suomalaista juoksijaa, jotka ovat suorittaneet vähintään 100 maratonia.

Kokonaisten lisäksi 79-vuotias Karlsson on juossut peräti 130 puolimaratonia.

Puolueen puheenjohtajalla, ikiliikkuja Sari Essayah’lla oli mahdollisuus onnitella urheilullista Karlssonia vieraillessaan Pietarsaaressa ja Luodossa. Myös paikallisosasto on iloinnut miehen maratonsaavutuksesta sekä pitkästä valtuustourasta.

Tavoitteena on vielä juosta kolme maratonia: yksi 80-vuotiaana, yksi 90-vuotiaana ja yksi 100-vuotiaana.

Markus Karlsson syntyi Porvoossa, mutta hänen varhaisimmat lapsuudenmuistonsa ovat Ruotsista. Sinne hänet lähetettiin sotalapseksi sairastuttuaan selkärankatuberkuloosiin. Siellä hänet leikattiin ja hän joutui makaamaan kipsikaukalossa viitisen vuotta.

– Ei minusta pitänyt koskaan tulla urheilijaa, mutta toisin kävi, Karlsson kertoo.

Hän on myös pelannut pöytätennistä eliittitasolla.

Karlsson saapui Pietarsaareen merkonomiopiskelijaksi 1959. Hän asettui paikkakunnalle ja sai pankinjohtajan pestin Helsingin Osakepankista Pietarsaaressa.  Kymmenen vuotta myöhemmin hänet valittiin kaupunginvaltuustoon SDP:n listoilta. Hän on nyt istunut kaupunginvaltuustossa yhtäjaksoisesti peräti 48 vuotta.

– Eräs tuttava ihmetteli, että ei ne sata maratonia vielä mitään, mutta että 48 vuotta valtuustossa, Karlsson kertoo.

Vuonna 2000 hän siirtyi kristillisdemokraatteihin ja nyt neljän kauden aikana hän on toiminut muun muassa kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana.

Hän on pohtinut, että valtuustokausi voisi olla hänen viimeisensä. Juokseminen tai siirtyminen, kuten hän itse sanoo, kuitenkin jatkuu.

– Tavoitteena on vielä juosta kolme maratonia: yksi 80-vuotiaana, yksi 90-vuotiaana ja yksi 100-vuotiaana, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Millainen oli miehen sadas maraton syyskuussa?

– Sää oli hyvä, rata oli hyvä, Karlsson oli huono.

Löydä Markus Karlsson 100+ -kerhon nimilistalta:
www.100mc.fi

 

Ylös