Sinä teet Sarista voittajan

21.11.2016 klo 10:44 Kolumnit Asmo Maanselkä

Trumpin voiton ja Brexitin jälkeen on taas todistettu se, että gallupit ennustavat rajallisesti tulevaisuutta. Gallupeilla on itseään toteuttavaa tai itseään ylittävää vaikutusta riippuen siitä millaiseen toimintaan se ruohonjuuritasolla johtaa. Yksi päivä voi muuttaa kaiken.

Ymmärrän hyvin sen pettymyksen mikä liittyy puolueen gallupeihin. Tässä ollaan, vaikka monenlaista ideaa on kokeiltu ja kenttää on hulluna ravattu. Vielä ei ole laukaustakaan ammuttu. Vaalitulos julkistetaan vasta 9. huhtikuuta. Uuden johdon on saatava kuntavaaleissa ensimmäinen voitto, jotta ihmiset voivat jälleen uskoa meihin. Mielikuva puolueen pienuudesta on se pullonkaula, joka ratkaisee aivan liian monen äänestyspäätöksen. Se on mahdollista rikkoa vain kasvamalla suuremmaksi.

Voiton resepti on yksinkertainen. Meidän kaikkien täytyy lähteä liikkeelle. Nuorten, vanhojen, uusien ja konkareiden. Unohdetaan pienuuden kaivelu, ihmisten keskeneräisyyksien osoittelu.

Jos jäämme lamaantuneeseen tilaan ja vain sivusta seuraamme miten Sarin käy, niin ei tästä tule yhtään mitään. Kuntavaaleissa jos missä ehdokasasettelu sanelee voiton. Tarvitsemme sinua kipeästi ehdokkaaksi! Jos jäät kotiin, on varma, että pystymme jopa gallupit alittamaan. Siitä ei ole pitkä matka puolueiden hautausmaalle. Kukkia sinne ei kukaan tuo. Hautakivessä lukee: tässä lepää luuseri, joka ei oppinut koskaan voittamaan.

Voiton resepti on yksinkertainen. Meidän kaikkien täytyy lähteä liikkeelle. Nuorten, vanhojen, uusien ja konkareiden. Unohdetaan pienuuden kaivelu, ihmisten keskeneräisyyksien osoittelu.

Tämä on taistelu Sarin puolesta. Kaikki uskoivat Sariin kun hänet valittiin puheenjohtajaksi. Miksi emme uskoisi edelleen? Siitä on todistusaineistoa, että hän on kyennyt voittamaan ennenkin gallupit. Sinä teet Sarista voittajan. Ryhdistäydy, lähde ehdokkaaksi!

Ylös