Michael Monroen suunnittelemia Roosa nauhoja myytiin ennätysmäärä – lähes 300 000 kappaletta

23.11.2016 klo 10:53 Kotimaa KD Lehti

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys rikkoo tänä vuonna ennätyksiä. Keräyksen keskeistä tunnusmerkkiä Roosa nauhaa myytiin lokakuussa miltei 300 000 kappaletta, mikä on lähes 100 000 enemmän kuin viime vuonna.

Vuoden 2016 Roosa nauha -keräys oli muutenkin menestyksekäs, sillä alustavien laskelmien mukaan keräyksellä saavutetaan 1,5 miljoonan euron tavoitesumma. Roosa nauha -keräykseen voi lahjoittaa vuoden loppuun asti ja lopullinen keräystulos julkistetaan vuoden 2017 alussa, kun yhteistyöyritysten Roosa nauha -tuotemyynneistä saadaan lopulliset lukemat.

– Palaute keräyksestä on ollut hyvin positiivista ja erityisesti Michael Monroeta Roosa nauhan suunnittelijana on kiitelty. Roosa nauhat olivat todella suosittuja ja monesta paikasta ne myytiinkin vauhdilla loppuun, kertoo Syöpäsäätiön varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.

Syöpäsäätiön rahoitus tulee suureen tarpeeseen nyt, kun tutkimuksen julkinen rahoitus on vähentynyt merkittävästi.

Roosa nauhat olivat tänä vuonna myynnissä Lindexillä, S-ryhmän kaupoissa sekä K-supermarketeissa ja K-Citymarketeissa. Lisäksi nauhoja myivät Syöpäjärjestöjen alueelliset jäsenyhdistykset ympäri Suomen.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta sekä Syöpäjärjestöjen maksuttomia neuvontapalveluja, jotka antavat tukea ja tietoa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Jo edellisten vuosien menestyksekkäiden Roosa nauha -keräysten ansiosta Syöpäsäätiön Roosa nauha -apurahojen määrää on pystytty kasvattamaan. Tänä vuonna Syöpäsäätiö jakoi ennätyksellisesti noin 1,1 miljoonaa euroa Roosa nauha -apurahoja.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -suurapurahan, 450 000 euroa, saa tänä vuonna akatemiaprofessori Johanna Ivaska tutkimusryhmineen. Ivaskan tutkimusryhmä Turun yliopistossa keskittyy kaikkein hankalimmin hoidettaviin rintasyövän lajeihin.

Suurapurahan lisäksi Roosa nauha -rahastosta jaetaan pienempiä apurahoja muille tutkimusryhmille ja esimerkiksi väitöskirjan tekijöille.

Syöpäsäätiön rahoitus tulee suureen tarpeeseen nyt, kun tutkimuksen julkinen rahoitus on vähentynyt merkittävästi.

– Jokainen, joka on ostanut Roosa nauhan, Roosa nauha -tuotteita tai tehnyt suoran lahjoituksen keräykselle on osaltaan tukemassa sitä, että tulevaisuudessa yhä useampi rintasyöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa. Lisäksi he ovat mahdollistamassa neuvontapalvelujen tarjoamisen syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lämmin kiitos siis Roosa nauha -keräykseen osallistuneille sekä yhteistyökumppaneillemme, Hulkko kiittää.

Ylös