Sydänmerkki-ateriat käyttöön kaikissa varuskunnissa

29.11.2016 klo 08:25 Kotimaa KD Lehti

Varusmiesten hyvinvointia edistetään terveellisellä ruoalla ja Sydänmerkki-ateriat otetaan käyttöön kaikissa varuskunnissa.

Puolustusvoimat, Sydänmerkki ja Leijona Catering Oy lanseerasivat yhdessä Sydänmerkki-ateriat kaikkiin Suomen varuskuntiin. Ravitsemuksellisesti laadukkaan lounaan syöminen ohjaa varusmiehiä myös jatkossa terveellisiin valintoihin ja on osa varusmiesten hyvinvoinnin edistämistä varuskunnissa.

Puolustusvoimille on tärkeää pitää huolta varusmiesten terveydestä ja Sydänmerkki-ateria on osa kokonaisvaltaista ja tasapainoista ruokavaliota.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laskelmien mukaan jokaisen suomalaisen vähentäessä suolan käyttöä yhdellä grammalla päivässä säästettäisiin terveydenhuoltomenoissa 70 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä lisäisi terveiden elinvuosien määrää 1700:lla vuodessa. Sydänmerkin laskelmien mukaan tämä suolan vähentämistavoite saavutetaan tarjoamalla Sydänmerkki-aterioita, sanoo Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax.

2016_sydanmerkki_lores-pieni– Puolustusvoimille on tärkeää pitää huolta varusmiesten terveydestä ja Sydänmerkki-ateria on osa kokonaisvaltaista ja tasapainoista ruokavaliota, kertoi Kaartin jääkärirykmentin päällikkölääkäri, lääkintäkomentajakapteeni Petri Kangaspunta.

Leijona Catering tarjoaa päivittäin noin 70 000 ateriaa, joten syöjinä on kokonainen ikäluokka.

– Leijona Catering tavoittaa lähes koko nuorten miesten ikäluokan. Päivittäin tarjoamillamme kaikkiaan noin 70 tuhannella aterialla on suuri merkitys nuorten miesten ja myös naisten terveydelle. Varusmiesten hyvinvointi on meille sydämen asia. Tätä tukee myös Sydänmerkki-aterian ottaminen varuskuntaravintoloiden ruokalistoille, kommentoi Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola.

Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

 

 

Ylös