Johan Candelin KD:n ehdokkaaksi Kokkolassa

17.12.2016 klo 11:21 Kotimaa Esa Erävalo

Goodwill -suurlähettiläs ja ihmisoikeusaktivisti Johan Candelin lähtee kuntavaaliehdokkaaksi Kristillisdemokraattien listalla.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Candelin palaa paikallispolitiikkaan. Hän on aiemmin toiminut kaksi kautta kaupunginvaltuutettuna Kokkolassa ja toiminut myös valtuuston varapuheenjohtajana.

Johan Candelin toimii kansainvälisen First Step Forum –järjestön toiminnanjohtajana. Hän johtaa myös Marttyyrikirkon ystävät –järjestöä, joka perustettiin 1982 tukemaan ja auttamaan vainottuja kristittyjä.

– Haluan hyödyntää kansainvälisiä verkostojani ja yhteyksiäni suurlähettiläisiin investointien houkuttelemiseksi Kokkolaan. Investointien kautta voimme luoda uusia työpaikkoja. Mielestäni on myös tärkeää luoda hyviä suhteita muihin puolueisiin, jotta voisimme aikaansaada luottamuksen ilmapiirin politiikkaan. Tämän päivän myrskyisässä maailmassa se on tärkeää, sanoo Candelin.

Työssäni YK:ssa olen oppinut, ettei ketään tule nähdä vastustajana vaan mahdollisena ystävänä ja yhteistyökumppanina.

– Työssäni YK:ssa olen oppinut, ettei ketään tule nähdä vastustajana vaan mahdollisena ystävänä ja yhteistyökumppanina. Tällä hetkellä Kristillisdemokraatit harjoittaa rakentavaa ja luottamusta lisäävää politikkaa ja uskon, että meidän tehtävämme on toimia sillanrakentajina eri yhteiskunnallisten toimijoiden välillä, tuumii Candelin.

Johan Candelin on tehnyt usean vuoden ajan läheistä yhteistyötä KD:n puoluejohdon kanssa. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman ovat molemmat aktiivisia jäseniä kansainvälisessä First Step Forumissa, jota Candelin johtaa. First Step Forumin tavoitteena on toimia sillanrakentajana rauhan ja demokratian puolesta. Tällä hetkellä järjestö tukee mm. Kolumbian rauhanprosessia.

Ylös